MENÜ
 • Félmillió forintot nyerhet a Margó-díjjal a legjobb első prózakötetes

  Az októberi díjátadón adja át a Főváros "Budapest a fiatal tehetségekért" program különdíját is, amivel 150 ezer forint jár.

  A Margó Irodalmi Fesztivál ismét a legjobb első prózakötetest keresi, a héten még lehet jelentkezni! Az 500 ezer forint pénzdíjjal járó Margó-díj kiemelt támogatója a Főváros, a Bookline, a Balassi Intézet és az Aegon-díj, a győztes kereskedelmi- és médiatámogatást, angol nyelvű próbafordítást és mentort is kap. A magas szakmai presztízzsel bíró elismerés a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti.

  margo

  A Margó-díj zsűrizése során új hangokat, bátor vállalkozásokat keresünk, amelyek meglepnek minket, akikre érdemes felhívni a figyelmet, akiket később is szívesen olvasnánk, és akik mertek kockáztatni” – határozta meg céljait a Margó-díj zsűrije még tavaly.

  Csak olyan könyvet nevezhet a kiadó vagy a szerző, amely 2015. július 1. és 2016. június 30. között kereskedelmi forgalomban megjelent. A nevezett könyvet 3 példányban a Margó Irodalmi Fesztivál irodájába kell eljuttatni: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 15/c, 4.em. 16. (A művet ekönyv-formátumban is elfogadjuk: margofeszt@gmail.com). A pályázaton kizárólag olyan magyarul publikáló szerző indulhat, akinek korábban nem jelent még meg prózakötete, vagyis bárki elindulhat, akinek korábban már megjelent más műnembe (líra, dráma) tartozó könyve. A postára adás határideje: 2016. július 3.

  Ajánló

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak

  Indul a STRAND és a B my Lake! Íme a részletek

  Soha eddig nem látott attrakciók a Szigeten