MENÜ
 • Félmilliárd egy rozsdás kocsiért?

  Nem kevesebb, mint 1,5 millió fontért, azaz több mint félmilliárd forintért passzolnák el azt a rozsdásodó Mercedest, ami a világ leggyorsabb autója volt még gyártásának idején, 1928-ban.

  Az autó az elmúlt 60 évben egy garázsban porosodott, most egy brit aukciós ház bocsátja árverésre a kopottas, ám tökéletesen működő járgányt. A Mercedes Benz S-típus teljesítménye a mai körülmények között is megállná a helyét, gyártásakor pedig az autók leggyorsabbikának számított 160 kilométeres óránkénti sebességével.

  Az utoljára az 1950-es években használt járművet a Bonhams aukciós ház bocsátja árverésre szeptember közepén. “Mikor az eredeti alkatrészekkel, gyárilag felszerelt autókat ennyire értékelik a gyűjtők mint manapság, a most az eredeti tulajdonos családjától eladó jármű páratlan lehetőséget kínál nekik” –nyilatkozta a The Sunnak Rupert Banner járműszakértő. – “Senki nem tudta, hogy létezik mégy egy ilyen eredeti, érintetlen autóritkaság, vagyis egyedülálló géphez juthat hozzá, aki megveszi” – tette hozzá.

  A kocsit egy meg nem nevezett tulajdonos bocsátja árverésre a Bonhamsnál. A tulaj nagyapja az elsők között volt, aki ilyen kocsit vásárolt, mikor a Mercedes bit leányvállalata elkezdte árulni ezt a típust.

  “Még nem volt rá példa, hogy egy ilyen típusú és korú autó kerüljön elő, és az ennyire öreg kocsiknál az is szokatlan, hogy az azt eredetileg megvásárló családnál maradjon ilyen hosszú ideig. Akár 1,5 millió fontnál is többet adhatnak érte az árverésen” – fejtette ki a Bonhams szóvivője.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon