MENÜ
 • Felgyújtotta magát egy tibeti pásztor

  Borzalmas! Egy tibeti pásztor meghalt, társa súlyosan megsérült, amikor mindketten felgyújtották magukat az északnyugat-kínai Csinhaj tartomány tibetiek lakta településén.

  Az önégetésről hét másodperces videofelvétel és fénykép készült, amit az indiai Dharamszálában alapított, Tibet függetlenségéért küzdő Tibeti Ifjúsági Kongresszus hozott nyilvánosságra. A felvételen állítólag a két férfi tibeti zászlókat tart, miközben ellepik őket a lángok, később egyikük futni kezd az utcán.

  Az eset szerdán délután történt Jüsu (Yushu) tibeti autonóm prefekturában. A helyiek elmondása szerint a meghalt férfi egy falubeli pásztor, míg az önégetést túlélő, de eszméletlen állapotban lévő társa, a Szecsuan tartománybeli, ugyancsak tibetiek lakta, Apa (Aba) megyéből érkezett ács.

  Csinghajban ez volt a hetedik önégetés az idén, öten életüket vesztették. Az elmúlt több mint egy évben mintegy háromtucatnyi hasonló esetről érkezett jelentés. A legtöbben a Szecsuan tartománybeli Apa (Aba) megyében végeztek magukkal. Egy hete a szintén Csinghaj tartománybeli Huangnan tibeti prefekturában gyújtotta fel magát egy pásztor, s azt megelőzően – május végén – Lhásza forgalmas utcáján borította magát lángba két szerzetes.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon