MENÜ
 • Feketelistán Magyarország

  Magyarország is azon uniós országok között van, melyekben az Európai Bizottság szerint legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly, és a helyzet rendezése érdekében be kell avatkozni.

  Uniós feketelistára kerül Magyarország az olasz Corriere della Sera által készített lista alapján. Hazánk mellett Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolták a legrosszabb helyzetben lévők közé. A szakértők a lista összeállítása során tíz indikátor segítségével értékelték az országok makrogazdasági állapotát.

  Az Európai Bizottság a feketelistára kerül négy ország mellett még további ötöt vettek megfigyelés alá: ezek Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország egyelőre felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárás indítsanak. Néhány országnál pedig már zajlik valamilyen uniós mentőakció (Görögország, Írország, Portugália, Románia), ezeket nem vették figyelembe az értékelésnél.

   A jelentést az uniós pénzügyminiszterek jövő héten kapják kézben, és még az első félévben ki kell kidolgozniuk és elfogadniuk azokat a javaslatokat, melyek segíthetnek a bajba jutott országokon. A kész javaslatokat pedig a feketelistás országoknak jövő évtől be kell vezetniük.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon