MENÜ
 • Feketeként nem nyúlhatott gyerekhez a nővér

  Egy nővér azért pereli be munkahelyét, mert az teljesítette egy házaspár kérését, miszerint afro-amerikai ne nyúljon a gyerekhez.

  És pere teljesen jogos. A Flint városában található Hurley Medical Center szándékosan mellőzte munkájából Tonya Battle-t, aki 25 éven volt a kórház nővére. Munkáját azért nem teljesíthette, mivel fekete.

  Battle-t az incidens során egy férfi állította meg, megkérve arra, hogy beszélhessen a hölgy főnökével, miközben az a férfi gyermekét vitte az intenzív osztályra.

  Ezután a nővér elmondása szerint a férfi a főnökének megmutatta tetoválását, ami “valamilyen fajta szvasztika volt” és elmondta, hogy nem szeretné, ha egy afro-amerikai részt venne gyermeke ápolásában.

  Ezek után a vezetők elfogadták a férfi kérését és gondoskodtak is róla, hogy Battle ne kerüljön a gyermek közelébe. A hölgy főnöke Tonyát otthonában hívta fel, tájékoztatva arról, hogy áthelyezték másik osztályra.

  Battle természetesen felháborodott és pert kezdeményezett az intézmény felé. Jó bizonyíték lehet a kezében a baba lázlapja, amin fel volt tüntetve a következő felirat:

  “Kéretik, hogy afro-amerikai nővérek ne ápolják. Az apa kérése.”

  Miután a felirat nyilvánosságra került, a kórház ügyvédje azt azonnal eltüntette, és felváliágosította az apát, hogy kérése nem teljesíthető.

  Ettől függetlenül a babáról egy hónapon keresztül nem gondoskodhattak fekete bőrű nővérek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon