MENÜ
 • Feke Pálnak botladozik a nyelve?

  Harmadjára magyarázkodhatott a korábban már női ruhában is éneklő zsűritag

  Korábban már női ruhát is magára öltő és Adele szerepét eljátszó Feke Pál először azzal verte ki a RisingStar érzékeny nézőinek biztosítékát, hogy egy női ruhában érkező férfi énekest szigorúan értékelt. Később a Tv2 reggeli műsorában Feke azt mondta,  “Nem identitásról van szó, ez a férfi versenyző bejött a stúdióba, és elmondta, hogy egy jelmezt látunk rajta. A kiakadásom az előadásmódnak szólt, nem személyeskedés volt. Számtalan meleg vagy más nemi identitású barátom és kollégám van, ez egy teljesen elfogadott dolog. Nekem ez a produkció nem tetszett“. Magából kikelve a női ruhába öltözött előadónak, Mannonnak Feke az alábbiakat mondta: “Egészen meg vagyok döbbenve. Nekem ez közönséges. Ez a dolog túlmegy egy határon, túlmegy a közízlésen. Ez a dolog egy borzasztó ötlet, hogy egy Edith Piaf nótát elénekel egy ilyen ruhában. Nekem nem tetszett.” 

  Feke Pál Adeleként a Sztárban sztár műsorában, -ha már a közízlést említette a művész úr:

  feke

  Később érkezett egy fiatal srác is a műsorba, aki valamilyen oknál fogva megmutatta a fenekén lévő tetoválást, mire Feke Pál megdöbbenéssel fogadta viselkedését.

  Ami miatt Feke Pál legutóbb magyarázkodhatott, hogy egy magyar édesanyától származó énekes, Várhegyi Lucas Palmira a Magyarország című dalt énekelte Oláh Ibolyától. Feke Pál az éneklés után azt mondta: “Olyan hit volt a szemedben, olyan átélés, ami tőled, aki nem egy magyar ember…” Miután többen a kiragadott mondat miatt azt feltételezték Feke Pálról, hogy az énekeslány bőrszínéből feltételezné azon állítását, hogy aki nem fehér, az nem magyar, Feke Pál így reagált:  „Egy nagyon izgalmas adáson vagyunk túl, rengeteg tehetséges énekest hallottunk. Talán egy rosszul fogalmazott mondatot mondtam, de semmilyen sértő, rossz szándék nem vezérelt. Ahogy az egész értékelésből kiderült, azt szerettem volna érzékeltetni, hogy lenyűgöző, hogy egy magyar anyától és egy angolai apától származó énekes milyen hittel tudta kifejezni a dallal a magyarságát.

  Kíváncsiak voltunk a Tv2 álláspontjára is az ügyről. „A dalválasztással és a bemutatkozó filmmel is azt hangsúlyoztuk, hogy Mira számára mennyire fontos a magyarsága. Pali kijelentését nagyon szerencsétlennek tartjuk, mentségéül szolgáljon, hogy saját bevallása szerint rosszul fogalmazott.” – mondta Koltay Tamás, a TV2 kommunikációs vezetője.

  A történet másik főszereplője, a dalt éneklő Mira értetlenül áll azelőtt, hogy ekkora felhajtás kerekedett Feke Pál értékeléséből „Egyetlen szó sem volt bántó vagy sértő, nem éreztem semmi ilyesmit, az első perctől egyértelmű volt számomra, hogy Pali mit akar mondani. Éppen ezért nem is értettem, amikor erről túlzó cikkek születtek. Köztünk nem volt e miatt feszültség egy pillanatra sem.” – árulta el Mira.

  Megkerestük az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is az üggyel kapcsolatban, akik az alábbi álláspontot küldték: (…) “Amennyiben a TV2 által levetített produkciókkal kapcsolatban megkeresés érkezik magától a sérelmet szenvedett személytől, a hatóság az ügyben eljárást tud indítani a médiaszolgáltatóval szemben, azt vizsgálva, hogy a panaszossal szemben sérült-e valamely védett tulajdonságával összefüggésben az egyenlő bánásmód követelménye, valamely, a műsorban elhangzott kijelentés e tulajdonságra visszavezetve megsértette-e az emberi méltóságát a panaszt tevő személynek.” (…) “A legfőbb bírói döntésből levezethetően a műsorszolgáltató eljárása miatt helye lehet az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárásán kívül más fórum, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előtti eljárás kezdeményezésének is, illetve személyiségi jog megsértése miatt polgári bíróság is jogosult erre irányuló kereset alapján az ügyben eljárni. A médiaszolgáltatókkal szemben jellemzően nem az EBH-nál nyújtanak be panaszt, továbbá az EBH magánszeméllyel szemben nem tud eljárást indítani, tehát a sérelmes kijelentés elhangzása miatt magát a zsűritagot nem tudja egy esetleges jogsértés megállapítása esetében sem szankcionálni és arra kötelezni, hogy a sérelmet szenvedett személyt bármilyen formában kompenzálja, személyiségi jog megsértése esetén ez utóbbira szolgál a sérelemdíj intézménye.” – írta megkeresésünkre Dr. Gregor Katalin, az Egyenlő Bánásmód Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály vezetője.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon