MENÜ
 • Fantasztikus videó a gepárd futásáról

  Mivel a kamera másodpercenként 1200 kockát vesz fel, így olyan részleteket is sikerült képernyőre venniük, amelyeket korábban soha.

  A most következő cikk különösen a macskaimádóknak lesz kedves. Noha a gepárd nem éppen egy, a kanapén elbűvölően doromboló szőrös kis állat, azért igazán fantasztikus élmény elnézegetni őket a televízió képernyőjén keresztül, ahogy kecsesen futnak. Az más kérdés, hogy egy ilyen futás vége sokszor egy zebra, vagy valamilyen más emlős széttépése.

  Nem utolsó sorban a gepárd a világ egyik leggyorsabban futó négylábúja. Ez izgatta a National Geographic munkatársainak fantáziáját is, amikor egy hollywoodi filmes csapattal és egy olcsónak nem mondható kamera segítségével videóra vették annak futását. A faj leggyorsabb példányai képesek hat másodperc alatt lefutni a száz métert.

  A videón látható gepárd a cincinnati állatkertben él, jelenleg tizenegy éves. A stáb nyilván nem bírta vele az iramot, hanem a futó állat mellett egy sínt fektettek le és ezen mozgott végig a kamera. Nagyon alapos munkáról van szó: három napon keresztül dolgoztak, összesen öt állat futását rögzítették és az így felhalmozódott anyagok közül választották ki végül ezt.

  Mivel ez a kamera másodpercenként 1200 kockát vesz fel, így olyan részleteket is sikerült képernyőre venniük, amelyeket korábban soha.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon