MENÜ
 • Ezer Rubik-kockából épült egyedülálló fal a Corvinus Egyetemen

  A műalkotás Magyarország legnagyobb, Rubik-kockából kirakott mozaikfalaként arra hívja fel a figyelmet, hogy az új generációk tudásvágya és világszemlélete nem ismer határokat.

  Ezer, egyedi színezésű Rubik-kockából rakták ki a budapesti, illetve a New York-i Szabadság-szobrot ábrázoló mozaikot a diákok az idén hatodik alkalommal megrendezett Corvinus Kari Napokon az EY szervezésében.

  rubik2

  A magyar feltaláló, Rubik Ernő ikonikus alkotásából készült installáció ezredik, záró elemét az egyetem rektora, Dr. Rostoványi Zsolt illesztette a helyére. „A rekordállítás üzenete, hogy az új generációk ismeretei és szándékai globálisak. Ennek köszönhetően a fiatal tehetségek itthon és nemzetközi szinten is megtalálhatják számításukat, elérhetik karriercéljaikat” – mondta az egyetem vezetője.

  rubik3

  Világszerte nő az igény a jól képzett és tehetséges adószakértők, auditorok és üzleti tanácsadók iránt. Az EY is több mint 100 új munkatársat vesz fel Magyarországon az idén júniusban záródó pénzügyi évben. Nem véletlen tehát, hogy ez a különleges, globális szemléletet jelképező mozaik éppen az EY támogatásával valósulhatott meg. Az adótanácsadást választó tehetséges és elhivatott fiatalok sikeres karrierre számíthatnak Magyarországon, vagy akár nemzetközi karrierben is gondolkodhatnak” – mondta el Debreczeni Dóra, az EY HR igazgatója.

  Az ezer Rubik-kockából készült mozaikfal 1,445 x 2,31 méteres, építését egy 60 centiméteres állványról kezdték, így felső része több mint 2 méter magasan húzódik. A kockákat hét órán keresztül illesztette helyére az a mintegy 200 hallgató, akik egy csapatverseny keretén belül vettek részt a rekordállításban. A felhasznált, sorszámozott kockák egyedileg, erre az alkalomra készültek, helyes forgatásukban 4 profi versenyző is segítette a hallgatókat. A mozaikfalat úgy tervezték meg, hogy a Rubik-kockákat megfelelő módon elforgatva és sorrendben egymásra helyezve tökéletesen kiadják a tervezett képet, a magyar főváros és az amerikai metropolisz ikonikus szobrának képmását.

  rubik

  A rekordállítás után a kockákat speciális csomagolásban helyezik el. „A kockák egy részét jótékony célra ajánlja fel az EY, ezzel egy újabb fontos értéket adva a rekordnak” – mondta el Ludvig Orsolya, az EY Marketing és Kommunikációs igazgatója. Az egyes kockák csomagolásán, illetve egy kísérőkártyán a Magyar Rekord Egyesület igazolja majd, hogy az adott darab részt vett a különleges rekordállításban.

  A rekordkísérletek az emberi teljesítőképesség határainak feszegetéséről szólnak, a legnagyobb teljesítmény pedig mindig a saját korlátaink ledöntése. A sikeres hazai rekordok százai is erről szólnak.” – mondta Sebestyén István egyesületi elnök, a Magyar Rekordok regisztrátora.

  A hallgatókat a különleges hazai rekord mellett egy 360°-os pop-up kilátó is várta, amelynek segítségével 48 méteres magasságból ismerhették meg milyen – jelképesen – a karrier csúcsáról szemlélni a világot. A kilátó tetejéről egyetlen napra egyedülálló fővárosi panoráma tárult a diákok elé.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő