Ez a különbség az ital termosz és az étel termosz között

Ha az ételeket és italokat szeretnék sokáig egy adott hőmérsékleten tartani, kevés olyan megbízható módszer létezik, mint a termosz. Kevesen tudják, de ezek a hőszigetelt étel és ital tárolók már több mint egy évszázada velünk vannak, bár kétségkívül a modern termoszok sokkal hatékonyabbak, mint az elődeik. Tökéletesen használható szabadtéri programok alkalmával, diákok, irodai dolgozók számára, akik egész nap melegen vagy hidegen szeretnék tartani ételeiket és italaikat.

Ám nem minden termosz egyforma. Néhányat kifejezetten élelmiszer tárolására terveztek, míg mások inkább italok tárolására alkalmasak. Íme egy összehasonlítás a termosz és az újabban egyre népszerűbb étel termosz közötti különbségekre vonatkozóan.

Termosz italokhoz

Az italokhoz használt termoszok jellemzően magasak és keskenyek, csavaros fedéllel, amely pohárként is funkcionál. Gyakran rozsdamentes acélból vagy más tartós anyagból készülnek, és vákuum szigeteléssel rendelkeznek, amely segít fenntartani a benne lévő folyadék hőmérsékletét.

Egyes italok termoszos palackjai további funkciókkal is rendelkeznek, mint például beépített szívószálak, fogantyúk vagy hordtáskák. Kedvelt választás a kávé- és teaivó termosz, ami a szabadban sem engedi, hogy az italra hatással legyen a külső hőmérséklet, akár zord téli hideg van, akár forró nyár.

Étel termosz

Az élelmiszertároló termoszokat kifejezetten az ételek melegen vagy hidegen tartására tervezték. Általában szélesebbek és rövidebbek, mint az italos termoszok, és széles szájjal rendelkeznek, amely megkönnyíti az élelmiszerek berakását és az étkezést is.

Az étel termosz palackok esetében is fontos, hogy olyan anyagból készüljenek, amelyben biztonságosan tárolható az élelmiszer. Például rozsdamentes acélból vagy BPA-mentes műanyagból és persze egy szigetelő rétegből. Nagyszerű választás az étel termosz azok számára, akik saját készítésű ételeket szeretnek magukkal vinni a munkahelyükre vagy iskolába, esetleg utazás vagy kirándulás alkalmával.