MENÜ
 • EXKLUZÍV! – Máris BOTRÁNY A dal körül

  Nekünk nyilatkozott először a versenyből kizárt együttes.

  Rossz hírrel kezdi meg a hétvégét a The [hated] Tomorrow, mivel dalukról, az Anyáddal című szerzeményről ma délután kiderült, hogy nem felel meg az Eurovízió követelményeinek, így biztosan nem indulhat a nemzetközi versenyen. Az együttes dala mint kiderült már júniusban meghallgatható volt a Soundcloud zenemegosztó oldalon, a szabályok értelmében viszont az Eurovízióra – és így A dalra is – csak és kizárólag olyan szerzeménnyel lehetett pályázni, mely szeptember előtt nem kapott semmilyen publicitást.

  A kizárt együttes frontembere, Horváth Balázs a MosaicOnline-nak nyilatkozott először az esetről. Elmondásuk szerint ők maguk sem tudtak arról, hogy daluk már nyáron meghallgatható volt:

  “A Esc Hungary oldalt néztem – mivel megtévesztő, azt hittem ez a hivatalos eurovíziós oldal – és az egyik cikk végére érve olyan kommentekkel találkoztam, hogy a mi dalunk már megjelent korábban. Felháborodtam és azonnal utánanéztem ennek az egésznek. Így én is megtaláltam a linket.

  Miután a fiúk azonnal belátták, hogy daluk így valóban szabályellenes – habár Facebook-oldalukon kihangsúlyozták, hogy azt hivatalos keretek között nem adták ki és koncerten sem játszották – maguk léptek vissza a versenytől.

  “Nyilvánvalóvá vált, hogy egy ilyen játéknak nem akarunk az elcsalt résztvevői lenni, ezért megkerestem az MTV szerkesztőit, hogy találtunk egy ilyen linket, ami tőlünk teljesen független. A lemezünket június környékén kizárólag promóciós céllal már elkészítettük, azzal a tervvel, hogy embereknek megmutathassuk min is dolgoztunk az elmúlt fél évben. Ebből egy dal úgy elkallódott, hogy az interneten kötött ki.”
  A tavalyi válogatón is voltak már szükségszerű visszalépések, sőt volt már arra is példa, hogy egy már kiválasztott dalról derült ki, hogy nem igazán eredeti szerzemény. A The [hated] Tomorrow tagjainál viszont egy kényelmetlen véletlenről van szó, melyet bár rosszul viselnek, dolgoznak tovább. Ironikusan pont a tárgyalt dal klipjén…
  “Elég rosszul viselem a történteket. Mindenesetre van még a bandának is hova fejlődnie, elfoglaljuk magunkat mással. Először is kifújjuk magunkat és készülünk az Anyáddal jövő heti klipforgatásának következő jeleneteire. Immár két és fél hónapja dolgozunk rajta, elég izgalmas projekt, kvázi egy kisfilmről van szó. Reményeink szerint februárban meg is jelenik a csatornákon.”
  Horváth Balázs interjúnk végén is kihangsúlyozta, hogy mennyire sajnálja a történteket és utólag is elnézést kért minden érintettől:
  “Szeretnénk mindenkitől elnézést kérni, az Eurovízió szervezőitől, az MTV szerkesztőitől, akik követitek az zenekart és minden más embertől, aki számolt azzal, hogy mi leszünk a top 30-ban.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon