MENÜ
 • Eurovíziós Dalfesztivál 2012 – A Döntő

  Élőben, cinikusan, kritikusan. Nem kímélünk senkit, kivéve a magyarokat. Persze pártatlanul. Drukkolj velünk! Ma a szíveink hangjai szólalnak meg!

  Rendkívül színes és izgalmas bakui néptáncshow-val indít a nagy döntő, amire körülbelül február óta várunk. A szervezők lassan hátradőlhetnek, egy ország pedig ma különösen boldog lesz. Mi hiszünk benne mellesleg, hogy nyerhetünk. Hiszen remek a dalunk – a legjobb – és egy igazán igazi együttesünkkel képviseljük hazánkat, akik bármit is érnek el, mi büszkék leszünk rájuk.

  Már a színpadon is a tavalyi nyertes duett, amivel Baku nem csak a szervezés jogát nyerte meg, de egy arénát is, amire már úgy várhatott… A két idegesítő műsorvezetőhölgy már itt is van. Fehérben vannak, mint tegnap a Megán Claudia, ez valami kór most? Hallhatjuk a gyönyörű azeri nyelvet is, majd elolvadunk.

  Kis összeállítás a Kritály Terem építéséről. Belegondolva, ha nálunk a Négyes metróról csinálnának ilyen filmet, még ilyen extragyorsan is egészestés lenne….

  Az első előadó Anglia, melynek indulója már 145 millió eladott lemezzel rendelkezik. Nagyon izgalmasan kezdődik a dal, egy öreg bácsi a fekete színpadon, jövőre mi is indíthatnánk Koóst, tök megérné, ezekután… Micsoda testbeszéd kérem, a mimika már annyira nem működik, hiszen minden ránc maximálisan használatban van. Egyre többen vannak a színpadon, amit az angolok amúgy remekül használnak ki, igazán szép a színpadkép. Kár, hogy a dal nem jó. Görögtűz és egy öreg csókdobás. Brrr.

  Jövünk mi, a magyarok! Hihetetlen ez a kezdés, fel is nyomtam a tévét, hagy jöjjön át a szomszéd, megmondom neki hogy ez csak a szívem hangja, köcsög! Elég vicces lenne most azt mondani, hogy eddig mi voltunk a legjobbak, mert hát másodikak vagyunk, de a nyugdíjas bácsinál mindenképpen jobban teljesítünk. Jaj. Annyira jók vagyunk, tényleg. Könnyfakasztóan büszke vagyok a fiúkra. Csak lenne integetés az oh-oh-oh résznél!

  Albánia jön, gyorsan le is veszem a hangot, mert ez az a kiabálós csaj. Kicsit olyan björkös ez az egész, azzal a különbséggel, hogy Björk jó. Ez a nő ezzel a hajzattal inkább csak kiakasztó. Magamból kikelve kiabálok már én is, csak én nem a magas c-t nyomom ki, hanem azt hogy “haggyadmáabba”. Hajjj. De jó, végre vége.

  Litvánia jön, nagyon kék lett minden, a szerelem vak, ez a szemkötő pedig csillogós. A kellékesek legalább olcsón megvehették a kínaiban, nagyon csini darab. A refrénnél aztán beindul a dolog, legalábbis így akarták gondolom, kár, hogy nem történik meg. Se a szaltó, se a kivetítő nem segít. Micsoda kis langyi szám, milyen kedvesen gyenge hang ebből a kis legényből. Hát, ez nem volt valami nagy szám és tényleg próbálok jófej lenni.

  Bosznia jön, Hercegonivával, haha, micsoda szóvicc. Micsoda előadás! Semmilyen! Nem értem, tényleg nem értem, miért neveznek országok ilyen dalokkal. Szép meg minden, de nem egy ilyen versenyre való, ahol az ember szórakozni akar. Ez a Gaga-hasonmás is csak ül és énekel. Mi is rontottuk már el ezzel, mindenki rontotta már el ezzel, de miért kell mindig ugyanabba a hibába esni? Egyes, ülj le.

  Oroszország. Kámon en dánsz! Leírhatatlan tényleg, nekem a legkisebb a kedvencem, de a mollettebb arcúval is elmennék egy körre. Amúgy komolyan, ez egy szerethető dal! Hát ez megint nagyon-nagyon-nagyon komoly volt.

  Izland jön. A hölgy újra barbinak öltözött. Hegedűs Barbi. Ilyen sem sokaknak volt. Hú, és ahogy hegedül! A színpadkép nagyon szép, tényleg, gyönyörű és a refrén is jó, csak az egész valahol túl színpadias. Ezek a kézmozdulatok és mimikák nagyon műiek, mintha egy szabadtéri operaelőadást néznék. Továbbá még mindig nem döntöttem el, hogy ez most egy vidám vagy szomorú dal-e.

  Ciprus jön, aki egy jó nagy adag lábbal akar nyerni, meg egy butácska dallal. Ami így másodszorra már nem is rossz. A színpadkép is el van találva, a kosztümök is, igazából Ciprus elég jó. Ennyi alapozót amúgy is ritkán látni ilyen fiatal hölgyön. A parasztos diszkóütemek ellepik a színpadot, bár a breakdown rész isteni lett, kár hogy a lány túljátszott mimikája totálisan szétrombolja a pillanatnyi lelkesedést. Ettől függetlenül Ciprus idén az egyik legjobb. Olcsó pop, pont ami nagyátlagban az Eurovíziónak kell.

  Franciaország, Gaultier-ruhával. Anyád. A franciák dala nagyon jó, kicsit I Wanna Go-s fütyülés, de ennyi ihlet belefér. A színpadot ők sem tudják kihasználni viszont és igazából, halkan megjegyzem, hogy Angunn hangja idegesítő. Kis Kardashian-hasonmás. De tenyérbemászó arc. Vicces ez a dal mellesleg. Bár kedves kis pop, és angolul szól, annyira de annyira európai és francia az elektronikus ritmusaival… Micsoda fátyol az énekesnő mögött, végre valami látvány!

  Olaszország jön a saját Amy Winehouse-hasonmásával, jaj mekkora koppintás atya-úr-isten! Jó kis dal, de nekem tényleg túl nagy nyúlás. A színpadot ők sem tudták kihasználni, kezdem sejteni, hogy ez a színpad hibája.

  Észtország . Akinek az előadója a verseny első igazán jóképű fellépője. Na de! Ő is csak áll, egyhelyben és énekel egy balladát. Országok! Ezzel nem-lehet-nyerni. De ciki lesz, ha ők nyernek. Ez a srác is kiabál, duettezne Albániával, az lenne a világvége! Amúgy a fiú azt énekeli, rendkívül érzelmesen, hogy “kula”. Na ezt adjátok össze!

  Norvégia is jóképű fiúval állt elő, a célzott közönség a tinilányok tömege. Végre valaki megint kihasználja a színpadot. A dal megint tipikus európai giccs-pop, óborzalom. A színpad viszont tényleg ki van használva, görögtűz meg minden, nagyon jó volt a breakdown.

  Azerbajdzsán jön, akiknél a ruhát is figyelni kell. Nagyon szép. Ezen túl is vagyunk. Micsoda férfias hangok jönnek ki a hölgyből, aki amúgy csodaszép. Szép volt ez a dal, igazán megnyerő volt. Végre egy szomorú dal, ami igazán szomorú.

  Szomszéd jön, Románia, akik nagyon pörgősre vették a figurát, legalább végre felébredünk a sok-sok (túl sok) balladából. Imádnivalóak ezek a dobok meg jelmezek, a dal igazi nyári limonádés sláger, igazi borzalom. A tűzeffektek nagyon ott vannak és a színpad itt is tökéletesen ki van használva. Bár a dal nem a legjobb, de Románia mégis a legjobbak között van. Ezt jól összerakták, gratuláció!

  Dánia érkezik, aki idén Avril Lavigne-t utánozza, de legalább azt jól, kár hogy a jelmezek nem rosszak. De kit érdekelnek a jelmezek? Ez az egyik legjobb dal és kész, nincs mese. Lehet, le is töltöm. Ez nagy szó ám! A színpad is szép a napraforgós háttérképpel, lehet, hogy csak attól az idióta, logikátlan sapkától kellene megszabadulni és akár még szavaznék is. Viberről vajon lehet?

  Görögország jön, legalább fél négyzetméternyi anyagból készült a lány ruhája. A dal semmitmondó, tipikus tömegsláger, de az a fajta, amelyik akkorát bukik, mint a ló. A koreográfia sem a legjobb. Közben arra gondolok, hogy nekem tényleg semmi sem tetszik. Ha nyernek, mekkora bajban lesznek!

  Svédország érkezik akik nagyban igénybe vették a szélgép nevű fantasztikumot. Kis mellfogdosás, jaj ez is mekkora parasztdiszkó, atyaég. A színpad minimálisan sincs igénybe véve, legalább akkora a show, mint a hölgy melle. Ez volt a leggonoszabb mondatom ma. A tánc is érdekes, mintha egy legyet üldözne a színpadon, hang nélkül nagyon vicces lenne, azzal inkább borzasztó. Hohó! Műhó! Na! Színpadkép mégis jó, így az utolsó egy percben belefért. És ezt esélyesnek tartják. Hát…

  Törökország a soros, melynek előadója adott nekünk interjút is, tessék megnézni, üdvözöl egy magyar lányt, akinek jelentkezését várjuk! Micsoda remek színpadkép, nem csoda, hogy a törökök esélyesek. A styling is remek, ez eddig nagyon a helyén van, és végre valami rendes népi zenei beütés. Ez a tengerészkalap nagyon megy úgy látom. Nos, a dal viszont nem jó. Akarom érezni ezt az arab lüktetést, de nagyon nem jön át.

  Spanyolország veszi át a színpadot. Laci szerint ő a legszebb előadó. A tekintete nagyon szigorú. Na, újra egy lassú ballada. Adjuk elő egy helyben állva, azzal annyian nyertek már, nem! Többször nem fejtem ki a véleményem inkább.

  Németország  helyesnek titulált énekese jön, egy egészen jó dallal. De Németország nyert már, ez nem ér! Picivé varázsolják nekik a színpadot, de tök jó az egész így. Húha, Németország favorit lesz úgy érzem. Olyan kedvesen és egyenesen néz a kamerába mint egy X-Faktoros. Jó volt ez, kedvenc azért nem lesz mégsem.

  Málta érkezik, a fél ország a színpadon. Micsoda langyos, semmilyen dal is! Ha lenne válogatásalbuma ennek az egésznek – gondolom lesz is – én biztos nem venném meg. Gyengék az ideiek, tényleg mi vagyunk a legjobbak idén, bár tavaly is mi voltunk. Hát a lábtánc amúgy érthetetlenül borzalmas volt, jaj, minek ez. A kiállás a végén jó, ti sem voltatok jók, na!

  Macedónia jön, aki részegen adutt nekünk interjút, elbűvölő módon, Most komolyra vette a figurát. Most már rockkos. Az exférje írta amúgy, lehet azért ilyen rossz, micsoda bosszú! Pedig a hangja remek a néninek. Mesélte nekünk hogy fiatalnak érzi magát Bakuban. Hát pedig nem úgy néz ki. Micsoda lónyerítés is betekintett, kérem!

  Jön a Jetward, az ikrek, Írországból. Állítólag nekik van a legjobb showjuk, pedig nem is. Egy szökőkúttól nem fogom eldobni az agyam kérem szépen. A dal amúgy nem rossz, de a tavalyi Lipstick mindent vitt. Olyan fura érzésem van ezekkel a fiúkkal kapcsolatban. Mint valami nagyon-nagyon bensőséges kapcsolatot ápoló fiútestvérpár. Tudom, hogy ez beteg, de ez az érzésem van és nem jó! Ez az ugrabugra borzalom, majdnem mint a ruha. Ez a szívecske-mutogatás pedig végképp borzalmas, hagyjuk már magunkat, na! Hoppáré! Playback a végén bekacsint!

  Szerbia a soros. Lassú dal, egy helyben, tiltsák már ezt ki, hát elunom az agyam. Na, a lassú gejl kezdés után tök jól beindult az egész, mint valami Disney-dal, kár, hogy hamar el is múlik a varázs. A büszke karkitárás borzalmas volt. Meg az egész úgy alleszusammen. Semmitmondó.

  Ukrajna jön, akinek szívesen lennénk a vendégei, ha már a dala címe Be My Guest. Na, micsoda színpadkép, micsoda discoshit, milyen borzalmas ruha. Elbűvölő a csaj, de hát a dal botrány. Tudjátok, mikor valaki YouTube-ra feltölt valami szintivel összerakott sablonos iszonyatot, amit aztán megremixel a mücseröcsögi Dj Sankó. Na, ez pont ilyen. Hát ez borzalmas volt. Kár, pedig imádnivaló a nő és tényleg több ilyen ember kellene a világnak.

  Utoljára Moldova jön, egy igazi tingi-tangli csodával, ami ugyancsak az egyik legjobb. Hát, most elment. Jöhet a szavazás!

  Jöjjenek a pontok!

  Albániától semmit. Montenegrótól semmit. Romániától hét pontot kaptunk! Ausztriától semmit. Ukrajnától semmit. Fehéroroszországtól semmit. Belgiumtól semmit. Azerbajdzsántól semmit. Máltától semmit. San Marinótól semmit. Franciaországtól semmit. Az Egyesült Királyságtól semmit. Törökországtól kaptunk egy pontot. Görögországtól semmit. Bosznia Hercegovinától semmit. Moldovától kapunk egy pontot. Bulgáriától semmit. Svájctól semmit. Szlovéniától semmit. Ciprustól semmit. Horvátországtól semmit. Szlovákiától nyolc pontot! Macedóniától semmit. Hollandiától semmit. Portugáliától semmit. Izlandtól semmit. Svédországtól semmit. Norvégiától semmit. Szerbiától semmit. Litvániától semmit. Észtországtól semmit. Dániától semmit. Lettországtól semmit. Spanyolországtól semmit. Finnországtól semmit. Grúziától semmit. Olaszországtól semmit. Szerbiától két pontot. Németországtól semmit. Közben kiderült, hogy az első elődöntőben utolsóként jutottunk be. Oroszroszágtól semmit. Magyarország jön. Mi a legtöbb pontot Svédországnak adtuk. Izraeltől semmit. Izlandtól semmit.

  Hát gyerekek, ennyi volt. Hátulról a harmadikak lettünk. Pedig minőségileg mi voltunk a legjobbak. Semmi giccs, semmi túlzás. Csak a szívünk hangjai. Nekünk ti vagytok a nyertesek srácok! És igen büszkék vagyunk rátok!

  Gratulálunk Svédországnak!

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon