MENÜ
 • Eurovízió 2012 – Az elődöntő

  Nézzük, szurkolunk, csipkelődünk! Kövesd velünk az Eurovíziós Dalfesztivált, nevess és sírj velünk. Na meg persze drukkoljunk a Compact Discónak!

  Elkezdődött. Nemrég még a M’ Dal című műsorában szurkoltunk a magyar kedvenceinknek, míg ki nem derült, hogy a Compact Disco fogja képviselni a hazánkat. Az adás már megy, mi pedig szurkolunk, hogy csapatunk bejusson a legjobb tízbe, vagyis a szombati döntőbe.

  A hangosítás borzalmas, olyan magyar 1-es, úgy néz ki, ebből hagyomány lesz.

  Jöjjön Montenegró elsőnek! Akinek… akinek a rappere részeg talán? A színpadi kép még annyira nem is rossz, de a dal az… Az leírhatatlanul pocsék. Hirtelen már a műsor legelején hatalmasat nőtt a bizalmam a mi magyarainkban. Ennek a dalnak semmi. Az internacionalizmus nemes jegyében itt ül mellettem egy francia is, hogy más nép ínye szerint is tudjuk, mi jó és mi nem. Hát még nem jutott szóhoz. Pedig a dal már lement. Még mi sem. Atyaég.

  Izland jön, akivel interjúnk is lesz holnap után amúgy. A kiejtés óborzalom, az európai barbinak sminkelt nőci gyönyörűen töri a szavakat, sír a fülem, a szemem pedig a tekintetétől. A dal amúgy egy részen még nem is volt rossz, a hegedű is besegített. A francia szerint ez túl klisés és túl euróvíziós. Mond valamit, tényleg kicsit olyan mint egy hd-s időutazás. Fura, ennek a nőnek pedig valahogy nem áll jól a mosoly.

  Görögország jön. Hát ez a dal is csak úgy elrepül az ember füle mellett, de a szép arc, szép haj és formás combok már biztos irányítják európai férfiait az sms-küldésre. A francia szerint ez megint olyan, mint minden görög indulás, szép lány, egyszerű szöveg és minden szexi. A kivetítő amúgy itt a legjobb és a zenei alap sem rossz. Eddig mondjuk ez volt a legjobb, bár még csak a harmadiknál vagyunk.

  Lettország jön. Első reakció a franciától: She’s drunk! Nem nagyon értem, minek a többi lány a színpadra. Ez a koreográfia i-szo-nya-tos. Mégis ezek a koros molett táncoshölgyek visznek mindent. A dal amúgy kellemes volt, de hát ez leírhatatlan volt. Mint… mint egy tamponreklám.

  Albánia jön. Milyen szép nyelv. A dalszöveg remek joójójó. Na körülbelül ez a nő lett volna a mi Nikánk. Nyávog mint egy macska, de amúgy szép hangja van, csak szegény borzasztóan idegesítő. Jaj hagyd már abba, na! Kezére csapnék. Viszont az eddigi legőszintébb és legérzelmesebb előadás volt ez. Bár nem volt jó, de valahol mégis. Fene tudja. Eddig tőlem ők kapnának voksot.

  Jöhetnek a szomszédok, Románia. Nagyon pörgősek vagyunk, a színpadon Inna egyik klónja. A színpad kép egész jó, a háttér majdnem olyan dinamikusan változik, mint a nyelv, a szélgép pedig nagyon játszik azzal a szoknyával, biztos véletlenül. Végre bemutatkozik a tűzeffekt is.

  Svájc jön. Csinos jóképű fiú szenvedő hanggal, a kislányok már izgulhatnak. Mivel nekem tetszik és egyelőre nem tudok kötekedni, megkérdezem a franciát, ő biztos tud valami rosszat. Szerinte nem fülbemászó a dal. Amúgy de, és sokat is gondolkodott. Végre valaki megszólítja a várost is, ez igazán illett már. Kedves ez a zöld szín is, a fiú pedig tényleg helyes, bár a sminkes keze megszaladt néhol…

  Belgium érkezik a színpadra, egy flamandok által kiválogatott fiatal versenyző. Hát a hangja nem olyan jó, a ruhája se. Plusz nem értem, miért nem értik már meg az induló országok – hogy jogos legyek, tavaly mi is – hogy ide nem való ballada, amin egy helyben áll az ember. Nem ide való. Ez a lány amúgy tényleg a lány a szomszédból. A breakdownnál amúgy már majdnem jó lett a dal is. Aztán mégsem. Hát így jártunk. Vagyis a belgák.

  Finnországon a sor. Annyira érdekes, dinamikus és lenyűgöző a dal, hogy erősen gondolkodom azon, hogy a szendvicset nem is a reklám alatt csinálom meg. (Ugye lesz reklám?). Amúgy egy Bree Van Dekamp.hasonmással van dolgunk. Meg egy nagyon-nagyon egyszerű popdallal, ami a maga egyszerűségével szép. Ez gyönyörű volt. És végre valaki köszön. Ide is adnék egy voksot.

  Izrael jön. “He’s gay” – jön a gyors komment a mellettem lévő franciától. Hát mond valamit. Bár valahogy a színpadon most mindenki. Hát szórakoztatónak szórakoztató, olyan, mintha Lagzi Lajcsi egy jobban sikerült műsorát felöntötték volna valami iszonyat költségvetéssel, amitől mégnagyobb és méggagyibb legyen. Parádé! Nem tudom eldönteni, hogy Izrael komolyan veszi-e ezt az egészet, de talán nem is baj, ha nem. Izrael játszik és nagyon jól teszi. Hiszen a verseny – és néha a zene is – játék. “He looks like a frog!”

  San Marino jön, akivel már volt interjúnk: Life is one, okay? Hát nagyon pörög barátnőnk a színpadon, a francia szerint jelenleg az egész ország a színpadon van. De nem csúfolódunk, mi sem vagyunk túl sokan. A dal amúgy nem is rossz, bár a ruha óborzalmasan kövéríti szegény jazzénekes hölgyet. Na, nem is volt rossz, voksot kap, egye fene!

  Ciprus érkezik. A franciával együttesen tüntetünk a lány hangja ellen, bár a szépségében egyet értünk. Jaj micsoda popmuzsika ez, a zenei alap igazán értékes, megvan benne minden: legalább három szintialap és kettő lábdob. Kicsit egy lebutított verziója Madonna Girl Gone Wild című dalának. A fantasztikus koreográfia itt is betekint Szexi nézés a kamerába, kész is vagyunk!

  Dánia jön egy kis Avril Lavigne és No Doubt mix előadásával. A zenészek nagyon érdekesen vannak felöltöztetve, ez nagyon el van itt találva. A dal is ütős, eddig a legjobb dal a mezőnyben – mert még nem voltunk mi, haha – a francia szerint egy Seal-dal utánzat. Végre megint egy köszönöm.

  Na, most jön kérjük szépen a SHOW. Orosz öreg nénik a partizásról. Na ez már valami kérem szépem, az összes voksom a hölgyeké, olyan partit rendeznek ők itt. Tombol a közönség, kinek ne járna a lába arra az igazi parasztdiszkóra, amit Mucsaröcsögehártyán járnak a diszkóba, nem? Instant Fásy Ádám! Kámon end dánsz! Ez kérem, mindent vitt!

  Jöhetünk MI! Nem akarom túlbonyolítani: Mi vagyunk ma a legjobbak eddig. Ez tény.

  Jön a másik szomszéd, Ausztria. Nehéz kritikusnak lenni, mert a Compact Disco tényleg teljesen feltöltött. De lelkem boldogsága hamar szertefoszlott ettől az osztrák borzalomtól. Vannak előadók, akik bármit is csinálnak, valamiért unszimpatikusak. Ők ilyenek. Pont ilyenek.  A dal amúgy ezen a versenyen még el is megy, könnyen megjegyezhető és Platón sem tudna belekötni a filozofikus gondolataiba. Csak rappelés közben miért kell ilyen idegesítően üvöltözni, azt nem tudom…

  Moldova jön egy igencsak energikus előadással, meg egy igazi falusi gazfickóval. A dal eléggé megfogja a fület, az az igazi mulatós, ami filmzenének tökéletes, rádióba borzalmas, mp3-lejátszóba még soso elmegy. Hát nem volt nagy szám…

  Írország duplázik, duplán is. Megint ikrek és megint ugyanazok. A fiúk tavalyi dala igazi telitalálat volt, ez már kevésbé az, bár tökéletesen kiegészítik egymást. Mondjuk ikrek, ez a dolguk. Jaj, mi tüzeltünk, ők vizeznek. Megy a pancsi a színpadon. “This song is a shit” – szól a kifinomult kritika a franciától. Számomra az egész simán valami óborzalmasan gejl és gay. Görögtűz, vízköpő és szívecske az ujjakkal? Jaj! Hát az írek idén sem nyernek. És még el is ázik az a szép ruha!

  Na! Eredményhirdetésre visszatérünk! Nektek ki tetszett a legjobban? Tessék kommentelni!

  Jöjjenek a továbbjutók!

  Románia. Moldova. Izland. MAGYARORSZÁG! Dánia. Albánia. Ciprus. Görögország. Oroszország. Írország.

  Gratulálunk minden továbbjutónak – de leginkább magunknak! Szép volt fiúk!

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon