MENÜ
 • EuroGames Budapesten!

  Te hallottál már róla?

  2012-ben a nemzetközi melegélet tekintete Budapestre szegeződik. Óriási lehetőséget kaptunk: fővárosunk rendezi meg június 27-e és július elseje között a EuroGames nevű amatőr sportrendezvényt! A felelősség soha eddig nem látott méretű. A szervezők között vannak sportemberek, civilek és egyetemisták, melegek és heteroszexuálisok egyaránt. Olyanok, akik évek óta vesznek részt meleg rendezvények szervezésében, olyanok , akik külföldről jöttek haza tudásukkal segíteni a játékokat és olyanok is, akik hazánktól távol, egy másik országban dolgoznak a budapesti sikerért. Külföldről is számos szervezet, politikus, sőt, még a Londoni Olimpia Szervezőbizottsága is nyíltan támogatja a rendezvényt.

  De mi is pontosan a EuroGames? A kezdetek kereken húsz évvel ezelőttre, 1992-re nyúlnak vissza. Ekkor rendezték meg először többek között azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, erősítsék a kapcsolatot a nemzetközi melegtársadalom tagjai között és ami a legfontosabb: a sporton keresztül felhívják a figyelmet a tolerancia, az elfogadás és az egyenlőség fontosságára. Ezen a játékon bárki részt vehet, legyen leszbikus, meleg, transznemű, biszexuális, vagy heteroszexuális. A EuroGames a sport nyelvén szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nem számít, ki melyik nemhez vonzódik, mert mindannyian egyenlők vagyunk, és ennek az élet minden területén így kellene lennie.

  A EuroGameset a két évtized során számos európai nagyvárosban megrendezték már, legutóbb, 2011-ben, Rotterdamban. A verseny abszolút sikerét jelzi, hogy évről évre komoly harcok dúlnak a jelentkező városok között, hogy melyik rendezhesse meg az eseményt – Magyarországról a Friss Gondolat Egyesület (FriGo) 2009-ben nyerte el a jogot.  Komoly munka és lobbizás gyümölcse volt a győzelem, és több szempontból is óriási jelentőséggel bír: Magyarország az első közép-európai ország, amely megrendezheti a játékokat, eddig kizárólag Nyugat-Európában voltak helyszínei.

  Idén tizennyolc sportágban lehet versenyezni. A lista sokszínű, hiszen a cél az, hogy minél többen megtalálhassák a nekik kedvükre valót. A megszokott sportágakon túl (például foci, kosárlabda, atlétika, úszás, birkózás) lesznek kevésbé megszokottak is: bridzs, sakk, petanque. Mindegyiken belül lesz külön női, és férfi osztály is. A számos sportágra eddig Európa 26 országából érkeztek a nevezések Írországtól Macedónián át, Oroszországtól Portugáliáig. De nem kevés tengeren túli versenyező is érkezni fog, többek között az USA-ból, Kanadából, Ausztráliából, sőt, Guatemalából  vagy Ugandából is.

  Most tehát az országon múlik a lehetőség, hogy a versenyzésen túl megmutassa Európának és a világnak, mennyire élvezhető hely Budapest. Hogy nemcsak Prágába vagy Bécsbe, hanem hozzánk is érdemes eljönni: a rengeteg látogató nemcsak a sport miatt utazik majd ide, hanem szórakozás, városnézés, művelődés és kapcsolatteremtés miatt is!

  Még többet tudhattok meg róla a honlapon: http://www.eurogamesbudapest.hu/

  És természetesen a Facebookon is! http://www.facebook.com/eurogames2012

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon