MENÜ
 • Erős Antónia és a diabétesz elleni küzdelem

  Erős Antóniával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezvényén találkoztunk, ahol arról mesélt, hogyan tudja felhívni a figyelmet a cukorbetegségre, hogyan éri el a fiatalokat, és a táplálkozás is szóba került.

  Erős Antónia hangsúlyozta, hogy maga a rendezvény is arról szól, hogy minél több ember tudjanak megszólítani. A patikai méréseken, a szűrőakciókon nyilván az idősebb korosztályt lehet elérni, ám fesztiválkörutakat is szerveztek, például ott voltak a Szigeten, és ezzel főleg a fiatalabb korosztályra fókuszáltak.

  Vagy itt az Egy Csepp Világnapon, amikor a színpadon Janicsák Veca, Kocsis Tibi és sok mostani sztár lép fel, arról szól, hogy a fiatalokat, a gyerekes családokat el tudjuk érni, és figyeljenek ők is oda az egészségükre, hiszen ezt fontos időben elkezdeni.

  Ráadásul a vizsgálat nem okoz fájdalmat, csak egy kis szúrás az egész, és utána 5 másodperc alatt meg tudják állapítani a vércukorszintet – ami egy fontos visszajelzés arról, hogy milyen egészségi állapotban vagyunk.

  Szóba került az egészséges táplálkozás is, melynek alapja nagyjából megegyezik a cukorbeteg diétával, vagyis napjában többször, kisebb adagokat együnk, hogy a vércukorszint ne ugorjon meg túlságosan. Másrészt5 nyugodtan kiiktathatjuk az étrendünkből a finomított cukrot.

  “Ez egy luxuscikk tulajdonképpen a szervezet szempontjából, és ha ezt kiiktatjuk, meg a különböző fehér pékárukat, fehér kenyereket, és lecseréljük teljes kiőrlésűre, vagy barnára, valamint sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk az az egészséges étrend alapja”.

  Antónia ezen kívül mesélt nekünk az alapítvány jövőbeli terveiről és egy mesekönyvről is.

  A teljes interjút holnap délben nézhetitek meg.

  Mi képben vagyunk, legyél te is!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon