MENÜ
 • Erdélyi gasztrotúra az Astoriában

  A Múzeumok Éjszakája alkalmával Erdély vármegyéinek jellegzetességeiből állítja össze rendkívüli gasztronómiai “Múzeum Körút” büfévacsoráját a 101 éves Danubius Hotel Astoria.

  Krúdy Gyula azért szerette, mert a csendes takarítók mellett sokáig tudott reggel aludni, Károlyi gróf itt hirdetett ellenkormányt 1918-ban, a Gestapó ezt az épületet jelölte ki főhadiszállásul és a második világháború végén az amerikai tiszteket is itt szállásolták el, de volt itt Nemzeti Kaszinó és egy időben a török nagykövetség is itt üzemelt.

  astoria

  Az ezertitkú regényes Astoria ezúttal – június 20-án – a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz csatlakozik. Bár a történelmi épületsétára már hamar elfogytak a jegyek, a szálloda ez alkalommal egy izgalmas gasztrotúrát is kínál, egy felejthetetlen enteriőrben. Miután az idei Múzeumok Éjszakája Erdélyre fókuszál, a Café Astoria Restaurant Szovátáról származó éttermi igazgatója Erdély vármegyéinek jellegzetességeiből állítja össze a rendkívüli gasztronómiai “Múzeum Körút” büfévacsoráját. A speciális nyersanyagok egyenesen Erdélyből kerülnek az asztalokra: lesz majd – mások mellett – vadsonka, tárkonyos pityókaleves csülökkel, puliszkalisztbe forgatott sült pisztráng fokhagymás szósszal valamint kapros-ordás palacsinta – desszertként. És persze sok egyéb ínycsiklandó ételkülönlegesség is.

  Mindez rendkívül barátságos áron: az Érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők részére a belépés előzetes regisztrációval 3.990 Ft, korlátlan ételfogyasztással.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Nyit a Dürer Öböl a Lupán

  Bulvár
  jún. 5., péntek

  Ma nyit a Lupa Drive-in Autósmozi

  Bulvár
  jún. 4., csütörtök

  Pünkösdtől nyit a Plázs Siófok

  Bulvár
  máj. 26., kedd

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon