MENÜ
 • Ennyien voltunk eddig

  Gondolkodtál már azon, vajon hányan éltek eddig bolygónkon? Ha igen, akkor most szerencsésnek érezheted magad, ugyanis tudósok kiszámolták!

  Az ötletet az adta, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) tavaly októberben bejelentette, a Föld lakossága átlépte a 7 milliárd főt. Ezt követően sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon mennyien éltek eddig összesen ezen a bolygón az elmúlt több ezer évben?

  Egy washingtoni szervezet megpróbálta a lehetetlent és nekikezdett a kalkulációnak. A kiindulópont az 50 ezer évvel ezelőtti állapot volt, feljegyzés az időtáv nagy részéből azonban ugye nem maradt fent. A munkát a körülbelül 200 évvel ezelőtt elkezdődött adóbehajtások nyilvántartása könnyítette meg. Mindettől függetlenül tudják, hogy a népszaporulat pár ezer éve jóval magasabb volt, mivel nagyon sok csecsemő halt meg a születést követően. Az átlagéletkor a középkorban is még csak 10-12 év volt.

  A hivatal végül arra jutott, hogy a jelenlegi lélekszám a teljesnek csupán a tizenötöde. Azaz a Föld bolygón eddig körülbelül 107 milliárd ember élt rövidebb-hosszabb ideig. A 7 milliárd holtat a számítások szerint valamikor 10 és 2 ezer évvel ezelőtti időintervallumban léptük át. Becslések szerint az emberiség összlétszáma 2 ezer éve 300 millió fő volt és 1950-ben is még csak a 2,5 milliárdot lépte át.

  forrás: index.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon