MENÜ
 • Eltűnt kontinenst találtak a kutatók?

  Egykori szárazföld nyomaira bukkanhattak japán és brazil szakemberek Rio de Janeiro partjaitól több mint ezer kilométerre az Atlanti-óceánban. Megtalálták Atlantiszt?

  Akaratlanul is ott motoszkál az ember fejében a gondolat, ha eltűnt kontinensről olvas, hogy mi van akkor, ha éppen Atlantisz kerül elő a tenger mélyéről?

  A kutatók nagy mennyiségben találtak kizárólag a szárazföldön képződő gránitot a tengerfenéken, ami arra utalhat, hogy valamikor egy kontinens létezett az említett térségben. Ráadásul pontosan ott, ahol a legendák szerint Atlantisz feküdt. A városról úgy tartják a mítoszok, hogy 12 ezer évvel ezelőtt süllyedt el, magával sodorva egy igen fejlett civilizációt.

  A kutatás eredményei arra utalnak, hogy a tengerfenék, amelyben a gránitot találták több tízmillió évvel ezelőtt süllyedt le. A szakemberek a japán Shinkai 6500 nevű tengeralattjáró szerkezet segítségével mérték fel a terepet, és ez volt az első alkalom, hogy pilóta-vezette szerkezettel végeztek kutatást a Déli-Atlanti-óceánban.

  A tudósok április végén derítették fel a brazil és a nemzetközi vizek határán található Rio Grande-küszöböt, ahol már két évvel ezelőtt is vizsgálódtak. Az expedíció során 910 méteres mélységben bukkantak a tízszer tíz méteres sziklatömbre, amelyről az adatok elemzése után megállapították, hogy gránit. A tömb közelében nagy mennyiségben találtak kvarchomokot, amely szintén nem a tengerben képződött.

  A további eredmények pedig váratnak magukra. Csak reménykedhetünk, hogy egy legenda valóra váljon Vagy éppen abban, hogy megmaradjon legendának.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon