MENÜ
 • Elton John: Már halott lehetnék

  Sir Elton John a mai napig csodálkozik azon, hogyan lehet még mindig életben a nyolcvanas évekbeli viselkedése után. Az énekes a 2012.es HIV-konferencián beszélt arról, hogy csodaként fogja fel, hogy nem kapta el régen a vírust.

  Elton John megrendítő őszinteséggel mesélt azon éveiről, melyeket beárnyékolt függősége az alkohol és különböző drogok iránt. Állítása szerint olyan életmódot élt, hogy igazi csoda, hogy még életben van és nem fertőződött meg a HIV-vírussal, mint Freddie Mercury vagy Rock Hudson.

  “Az a fiatal férfi abszolút mélyponton volt. Az élete egy káosz volt, amit nem tartott a kezében. Már halottnak kellene lennie. Őszinte leszek: majdnem meg is halt.”

  John húsz éve alapította meg saját alapítványát a HIV-fertőzöttek segítségére és könyvet is írt róla Love is the Cure (A szeretet a gyógymód) címmel. Most először szólalt meg a kétévente megtartott konferencián, érzelmes beszédét álló tapsvihar fogadta. Története szerint függősége mélységeiből azok mentették meg, akik szerették. Most már 22 éve teljesen tiszta.

  “Nem kellene ma itt lennem. Halottnak kellene lennem. Hat lábbal a föld alatt egy fadobozban. Meg kellett volna kapnom a HIV-vírust a az 1980-as években és meghalnom a 90-es években, mint ahogy meghalt Freddie Mercury és Rock Hudson is. Minden nap csodálkozom azon, hogyan élhettem túl.”

  “Mindenki megérdemli a könyörületet. Mindenki megérdemli a méltóságot. Mindenki, mindenki, mindenki megérdemli a szeretet. Hogy miért mondom most ezt? Mert az AIDS-t egy vírus okozza, de az AIDS terjedését nem. Az AIDS terjedését a megbélyegzés, az erőszak és közömbösség okozza.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon