MENÜ
 • Elsőként csapnak össze a Voice énekesei

  Múlt héten lezárultak a Voice meghallgatásai. Ezzel Malek Andi, Caramel, Mező Misi és Somló Tamás csapata is teljessé vált. Most eljött az idő, hogy elkezdődjön a verseny a játékban maradásért...

  A mestereknek ezúttal saját énekeseiket kell megmérettetnie, egy párbajdal formájában. A párosokból pedig csak az erősebb juthat tovább. Hogy ki is az, azt saját mesterüknek kell eldöntenie, így rajtuk is nagy a nyomás. A felkészülésben ők is támogatják versenyzőiket, de már ott elkezdődik a harc, hiszen nem mindegy, hogyan is tudnak együtt dolgozni.

  A műsor pedig a bevonulás után rögtön el is kezdődött. Caramel Annát és Mariannát állította szembe. Karai Anna vadságával Bokor Marianna nagy zenei múltja csap össze. A két legvagányabb lány Pink Sober című dalát kapta párbajdalként. A lányokban hamar el is keződött a rivalizálás, más módszerekkel dolgoznak, Anna inkább saját személyiségét szerette volna kihangsúlyozni. Anna hörgése felháborodást keltett Mariannában, de ennek folytán ő is elkezdte színesíteni énektudását. Caramel már a próbán libabőrös lett, de vajon mi is azok leszünk. A lányok bevonulnak a ringbe, és kezdődhet is a megmérettetés. A kezdés elég lapos, reméljük ez csak a kezdet. Az a kezdetektől egyértelmű, hogy Anna egyéniségét jobban beleviszi előadásába, bár a hörgést inkább nem kellett volna elkezdenie, mert itt is van libabőr, de csak rossz értelmében ráz a hideg minket.

  Annánál lehet, hogy a kevesebb több lett volna, Mariannának viszont többet kellett volna hoznia. A stúdió a talpán, a zsűri is keménynek ítélte meg a párbajt. Caramel nehezebben dolgozott Annával mégis őt választotta, Marianna távozik a versenyből.

  Malek Andi versenyzői következnek, Schwartz Dávid ellenfeléül Abodi Nagy Blankát választotta. A visszahúzódó fiú és a meghallgatásán Adelet idéző lány Katona Klári Ne sírj című számával csap össze. A próbán Blankán felülkerekedtek az érzelmei, próbálja kihozni magából kihozni a maxmimumot, Dávidot nem szabad alulmúlnia, így nagy küzdelem várható. Megérkeznek a versenyzők a ringbe, és kezdődhet is a harc. Az elején kitűnik, hogy Dávid inkább hangjával próbál meggyőzni, míg Blanka inkább előadja a számot.

  Dávid erős kezdése után vajon van még hová haladnia? Nem sokáig sikerült, de még így is felülkerekedett Blankán szerintünk, Blanka szépen énekelt, Dávid viszont egyediségével magasra tette a mércét, a mesterek Dávidot választanák. De most minden Andin áll, neki kell választania. Blanka fel is adta szerinte, nem hozta azt sem, amit a próbákon produkált. Andi is Dávid mellett döntött, őt viszi az élő show-ba. Blanka megy haza.

  Somló Tamás Kriszta Réka Piroskát és Balázs Olivért állította szembe. Berry White és Lisa Stansfield All around the world című számát énekelik, amiben Berry White igazából nem is énekel, csak dúdol, ami kezdetben megijesztette Olivért. El kell játszaniuk a szerelmest, Olivér úgy hiszi, a próbák során sikerült meghódítani a lányt, a lány is így tekint a fiúra. Vajon ezt mi is látni fogjuk a képernyőn? Mindenesetre egy igazán furcsa pár.

  A fiú inkább kéjencnek tűnik, mint szerelmesnek, de a duett valahogy mégis jól sikerül. Olivérnek előadásmódja meggyőzőbb, ellenfelének pedig énektudása. Vajon Somló Tamás melyiküket fogja választani, mi alapján fog dönteni? A mesterek inkább Rékának szavaztak bizalmat. Somló Tamás is egyetértett velük, Réka jutott tovább, Olivér mehet a süllyesztőbe.

  Caramel Klaudiát és Quant küldi harcba másodikként. A páros megkedvelte egymást, de ez nem állhat a harc útjába. Lykke Lee I Follow Rivers című számát fogja énekelni a két jó baráttá kovácsolódott énekes. Caramel erre próbált építeni, így szerette volna jobbá tenni előadásukat. Keserves pillanat ez neki, de közben nagy lehetőség, mindketten szeretnének továbbjutni, így fel kell rúgniuk valamilyen szinten barátságukat.

  Színpadra lépnek énekeseink. Kiegyenlített párbaj veszi kezdetét, nem arra megy ki a játék, hogy kilökjék egymást a ringből. Klaudia valahogy mégis kitűnik énekhangjával, de Quan sem marad el sokkal tőle. Vajon a mesterek is hasonlóképp látják? Andi szerint ízlés kérdése, mert mindketten jók voltak, ő inkább a lányt választaná. Quan nagyobb jelenség volt Misi szerint, Tamás ízlése Klaudiához húz. Caramel előtt a végső döntés… Ő Quant választotta. Szívszorító búcsút veszünk Klaudiától.

  Misi csapatával folytatjuk. Veres Mónika ellenfele nem más, mint Fehér Adriennt, Cserháti Zsuzsa egykori mentoráltját. Több ezer kilométer választotta el őket a felkészülés során, így mindent bele kell adniuk, hogy a lehető legjobban énekelhessék el Aretha Franklin Think című számát. A kontakt kialakítása kimarad a felkészülésből, szinte enélkül kell most színpadra állniuk. Színpadra lép a két tapasztalt énekesnő, és kezdődhet a harc.

  Adri mintha a Rocky Horror Picture Show-ból került volna elő, nem pedig Ázsiából, énekhangja viszont tökéletesen harcba száll Nikáéval. Epikus csatának lehetünk tanúi. Caramel nyertese Nika, Somló Amerikájában ez egy X-et ér, a zene öröme volt szerinte. Andi Adrit választja életműve miatt. A döntés azonban Misié. Nagy dilemma előtt áll, kis szünet után fény derül annak eredményére: több lehetőséget lát Nikában, Adri tapasztalata elbukott. Andi fel is háborodott, amiben azért érezhető egy cseppnyi elfogultság.

  Pál Dénes és Agárdi Szilvi az este utolsó párosa Misi jóvoltából. Nagy párbaj áll előttünk az előzetesek alapján. Kylie Minogue és Nick Cave Where The Wild Roses Grow című mesés duettjét kapják párbajdalként. Misi szerelmet akart, érzelmeket, érintéseket, hogy megforgassák szívünkben a kést. Nehéz volt ez Szilvinek, mivel még sohasem volt szerelmes. Egymásért állnak a színpadra, együtt énekelnek, nem pedig egymás ellen. Amit a színpadra varázsolnak, hihetetlenül valóságszagú.  Dénes egyedi hangszíne végigvezeti Szilvit a dalon, és valahogy elhisszük ezt a nekünk kreált szerelmet.

  Malek Andi sírva fakadt, átment nézőbe, vagy épp Keresztes Ildikóba. Caramel is gyönyörűnek találta előadásukat, Tamás sem tud dönteni, Dénes egyedi hangja és Szilvi varázsereje között. Misinek döntenie kell… vagyis kellene. Kivonul a stúdióból, hogy végiggondolja. Hazaküldi Szilvit, hogy megkímélje az egésztől, Dénest választja.

  Szép párbajoknak lehettünk tanúi: történeteknek, hangok összecsapásának, egyéniségek harcának. Továbbjutóink ma este tehát Anna,  Dávid, Réka,  Dénes, Réka, Quan és Nika. Jövő héten újabb párbajok jönnek, kövessétek őket velünk!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon