MENÜ
 • Elköltözik a Vidámpark?

  A budapesti Vidámpark költöztetéséről folynak tárgyalások.

  Azt a tervet vitatta meg Papcsák Ferenc, zuglói polgármester és Szarvas Ferenc, a MÁV vezérigazgatója, mely a városliget vidámparkot a használaton kívüli rákosrendezői pályaudvarra telepítené át.

  „Szeretnénk, ha itt kapna helyet a Vidámpark, ha megkaphatnánk a területet az államtól. A vasútnak sincs ellenére az ötlet – nyilatkozta Papcsák. Azonban a XIV. kerületnek jelenleg nincs pénze, hogy megvásárolja a MÁV tulajdonában lévő pályaudvart, így állami támogatásban reménykednek. Erre látszik is halvány esély, ugyanis a vidámpark átköltöztetése Tarlós István tervei között is szerepel, aki a ciklus végére más helyet kíván a szórakoztató parknak.

  A mostani Vidámpark helyére pedig az Állatkert költözne. Pontosabban terjeszkedne, és csak a műemléki védettség alatt álló játékok, a hullámvasút, a mesecsónak, a barlangvasút és a százéves körhinta maradna jelenlegi helyén.

  „A Vidámpark helyzete közel sem biztos: a létesítmény gazdasági teljesítménye és pénzügyi helyzete azt mutatja, hogy a fogyasztói igény, amely húsz évvel ezelőtt még megvolt, mára jelentősen csökkent. A látogatók négyötöde elveszett, így a létesítmény mostani funkcióját nem érdemes közpénzen fenntartani” – mondta el Persányi Miklós, a Fővárosi Állatkert igazgatója.

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon