MENÜ
 • Elkészült Noé bárkája – képek

  Természetesen egy másolatról van szó, azonban életnagyságúról. A bárkát egy holland milliomos éppíttette ötven alkalmazottjával.

  Johan Huibers igyekezett a lehető leghűbben lemásolni a bibliai bárkát, de nevében eltért: Noé helyett Johan bárkája lett a 137 méter hosszú és 21 méter széles monstrum. Az 52 éves “holland Noé” – és 50 alkalmazottja – 4 év alatt készült el a művel, amely – mondhatni – élete álma.

  Annak késztetésére kezdett ugyanis a munkába, hogy 1992-ben álmában Hollandia jó részét elöntötte a víz – amely félelem nem teljesen alaptalan, hiszen az ország egyharmada mélyföld, a tenger szintje alatt fekszik. A kataklizma elmaradt, a bárka viszont elkészült, és e héttől a közönség is látogathatja. Ahogy Noé járművén, úgy Johannén is van bőven állat, csak éppen nem hús-vér, hanem műanyag.

  Az állatseregletben egyebek közt életnagyságú zsiráfok, zebrák, tehenek, majmok, szamarak vannak. Huibers szerette volna az olimpiára elvinni hajóját, és a Temzén tisztelegni vele a játékoknak, ám a holland hatóság nem ítélte kellően biztonságosnak az úthoz a járművet – adta hírül a brit Metro újság nyomán az MTI.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon