MENÜ
 • Elhunyt Vallai Péter

  Életének 66. évében, ma hajnalban váratlanul elhunyt Vallai Péter, Jászai Mari-díjas színészünk, a Vígszínház tagja.

  A Vígszínház weblapján jelentette be a gyászhírt ma délelőtt, mely szerint a hatvanhat éves színművész, Vallai Péter ma hajnalban elhunyt.

  “A gyászoló család és a Vígszínház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, barátunk, Vallai Péter Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház tagja november 6-áról 7-ére virradó éjjel, életének 66. évében váratlanul elhunyt. Emlékezetes alakításait, tehetségét, ember- és életszeretetét, műveltségét örökre szívünkben őrizzük. Fanyar humora, különleges intellektusa és briliáns játéka mindannyiunknak hiányozni fog! Vallai Pétert a Vígszínház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkedünk.”

  Vallai Péter 1965-1969 között a Színház-és Filművészeti Főiskola hallgatója volt, ezután pedig a Thália Színház tagja. Élete során több színi társulatban is jelentős sikereket ért el, köztük a Pécsi Nemzeti Színház, illetve a győri Kisfaludy Színház társulatában. 1987 óta volt a Vígszínház tagja. Vallai Péter nevéhez több mint kétszáz színházi darab fűződik, illetve húsz film és több tévéjáték is, mint például a Kántor vagy a Linda című sorozatok, de feltűnt a Sorstalanság és a Móricz Zsigmond regénye alapján készült Rokonok című filmadaptációban is. Vallai a színházi és filmes szereplései mellett számos felolvasóestet is tartott kortárs írók és költők műveiből, amely legendás alkalmak a valaha élt egyik legnagyobb magyar versmondóvá tették őt. 1981-ben színészi munkásságáért Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 1989-ben és 2006-ban pedig Ajtay Andor-emlékdíjat kapott.

  Nyugodjék békében!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon