MENÜ
 • Elhunyt Adam Yauch, a Beastie Boys egyik alapítótagja

  Három év betegség után elhunyt a new york-i hip-hop együttes legendája.

  Negyvenhét éves korában, három év rákkal való küzdelem után elhunyt a basszusgitáros – hiphop énekes Adam Yauch, a Beastie Boys egyik alapítótagja. Yauch fülében még 2009-ben fedeztek fel az orvosok egy rosszindulatú daganatot. Azóta számos műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett, azonban szervezete végül  nem bírta tovább.

  Az MCA néven ismert zenész még 1979-ben alapította a new york-i bandát két barátjával, Mike “Mike D” Diamonddal és Adam “Ad-Rock” Horowitz-cal. Kezdetben hardcore punk zenét játszottak, de a ’80-as évektől kezdve ezt egyre inkább felváltotta a hiphop. Hamar népszerűek lettek, hiszen a műfajban szinte egyedülálló módon nem csupán a rap kapott hangsúlyos szerepet zenéjükben, de mindannyian kiválóan játszottak különböző hangszereken is, több lemezükön is fellelhetőek jazz-re emlékeztető elemek, illetve néhány instrumentális lemezt is megjelentettek.  Olyan slágerekkel, mint a Fight for Your rights, a No sleep till Brooklyn és az Intergalactic Sabotage hamar meghódították a slágerlistákat, világszerte pedig mintegy 40 millió albumot adtak el.

  Yauch 2009 óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt betegsége miatt, még a zenekar áprilisi Rock and Roll Hall of Fame beiktatásán sem vett részt, de a tavaly megjelent Hot Sauce Committee Part Two című albumon még aktív szerepet vállalt. Ezen kívül filmrendezőként is tevékenykedett, a zenekar számos videójának rendezése mellett az ő nevéhez köthető a Gunnin’ for #1 Spot címmel  2008-ban megjelent kosárlabdáról szóló dokumentumfilm is.

  A szomorú hírt a Def Jam Recordings főnöke, Russell Simmons jelentette be tegnap, ma pedig már a zenekar hivatalos oldalán is megerősítették azt.

  Nyugodjék békében!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon