MENÜ
 • Elfogatóparancs Liptai ellen?

  A bíróság nem tudja tárgyalni a közokirat-hamisítási ügyet, mert a színésznő nem vette át a vádiratot.

  Liptai Claudia lassan egy éve nem veszi át a vádiratot, mely szerint parkolás közben visszaélt elhunyt édesanyja rokkantkártyájával. A színésznő még tavaly áprilisban parkolt szabálytalanul a Centrál Színház előtt, de azóta hiába keresték a bíróságról, kétszer is.

  Először tavaly november 25-én adták postára a papírokat, de Liptai lakcíméről az értesítés „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza. A Fővárosi Törvényszék közlése szerint a bíró utána újból próbálkozott, de megint csak eredménytelenül.  A színésznőnek arról, hogy mi van az iratokban, elvileg tudnia kell, mivel védője átvette a küldeményt – ez azonban nem számít vádlotti kézbesítésnek.

  Ha Liptai továbbra sem hajlandó átvenni a hivatalos levelet, elfogatóparancsot is kibocsáthatnak ellene, és bilincsben vihetik a bíróságra, ez ugyanis az eljárás akkor, ha a vádlott nem reagál a bírósági megkeresésre.

  “Ha valaki nem veszi át a vádiratot, akkor hirdetményi kézbesítéssel is próbálkoznak. Ez azt jelenti, hogy a bíróságon található táblára kifüggesztik a megkeresést. Ha ez sem jár sikerrel, akkor körözést adhatnak ki a vádlott ellen. De azt, hogy ez mikor történik meg, mennyi időt vár erre a bíró, jogszabály nem határozza meg, egyéni döntéstől függ. Amikor valakit elővezetnek a bíróságra, akkor ott kézbesítik neki a vádiratot, aláírja a papírokat, majd elmehet” – mondta Fridman Róbert jogász.

  Liptai Claudia ügyvédje tanácsára nem kommentálta az esetet, azonban, ha a bíróság elítéli, közokirat-hamisításért akár három évet is kaphat.

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon