MENÜ
 • Életmentő kutyák

  Az elmúlt pár hétben ránk köszöntött nagy hidegek mindenkire veszélyt jelenthetnek, de vannak, akik különösen ki vannak téve a fagy következményeinek. Ilyen a fűtetlen lakásban élő idős, egyedülálló emberek is.

  Ezek a nénik és bácsik a nagyon magas fűtésszámlák miatt alig fűtik be lakásaikat. Fő ok, hogy egyszerűen nem telik rá a nyugdíjukból és így inkább fagyoskodnak. Mivel szervezetük kevésbé ellenálló, így ennek nagyon súlyos, akár halálos következményei is lehetnek.

  Mátraderecskén történt néhány nappal ezelőtt, hogy egy helyi lakosnak feltűnt, az egyik idős néni háza egy ideje szokatlanul csendes és füst sem száll fel a kéményéből. Érezte, hogy baj van, úgyhogy riasztotta a helyi önkormányzatot. A polgármester és a helyi rendőr ki is ment a helyszínre és látták, hogy a házhoz szállított tej is a bejárat előtt maradt, megfagyva. Bekiabáltak a nénihez, kérdezték, hogy nincs-e baj, de a néni azt állította, hogy minden rendben.

  Ez azonban nem nyugtatta meg a két férfit, úgyhogy felfeszítették az ajtót és azt látták, hogy a néni a szoba közepén fekszik és láthatóan képtelen lábra állni. A konyha teljesen fűtetlen volt, azonban az idős hölgyet körbevették kutyái, akik saját testük melegével igyekeztek szinten tartani a testhőmérsékletét. A mentőt a polgármester azonnal kihívta és a nénit kórházba szállították, akinek a bal lábát elfagyás miatt sajnos így is amputálni kellett.

  forrás: index.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon