MENÜ
 • Élet a hó alatt

  Az elmúlt hetek nagy havazásai és borzalmas hidegei egész Európa életét megnehezítették. A szélsőséges időjárás emberéleteket is követelt és voltak olyanok is, akik sokat szenvedtek, szörnyű körülmények között.

  Az egyik legtöbb szenvedésnek kitett embert talán az a svéd férfi, akit két nappal ezelőtt, pénteken találtak meg az autójába szorulva. A 45 éves embert hószánosok fedezték fel egy erdei úton. Csak azt látták, hogy ott egy hatalmas hóbucka. Ekkor elkezdtek lejjebb ásni, egészen addig, amíg üvegbe ütköztek és az üveg alatt mozgást láttak.

  Kiszabadításakor a férfi rettentő kimerült volt, csupán pár szót tudott mondani. Annyit közölt, hogy december 19-én került csapdába, azóta pedig csak és kizárólag a hóolvadásból kinyert vízen élt. Egyébként is rettentő nehéz körülmények között kellett átvészelnie ezt a két hónapot, hiszen az észak-svédországi régióban voltak napok, amikor a hőmérséklet mínusz 30 fok alá süllyedt.

  Orvosok szerint élelem nélkül egy embert maximum négy hétig bírhatja ki. A férfinak valószínűleg azért sikerült tovább életben maradnia, mert a nagy hidegtől gyakorlatilag hibernált állapotba került, a szervezete csökkentett üzemmódban működött. Jelenleg az Umea Egyetemi Kórházban lábadozik és az orvosok állítása szerint jól van.

   

  forrás: index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon