MENÜ
 • Eladta a veséjét, hogy IPad-et vásárolhasson

  A kínai fiú állapota válságos.

  A különböző technológiai vívmányok a világon szinte mindenhol státuszszimbólumnak számítanak a fiatalok körében. Egy okostelefon, egy menő notebook vagy egy divatos mp3-lejátszó a tiniknek annyira fontos, hogy néha túl messzire is hajlandóak elmenni azért, hogy rendelkezzenek ilyen dolgokkal. Azonban a tizenhét éves kínai fiú talán minden határt átlépett. Ő ugyanis egyik veséjét adta el illegális szervkereskedőknek, hogy IPad-et és IPhone-t vásárolhasson magának.

  Egy online chatszobában ismerkedett össze egy férfival, aki 2200 fontot, azaz körülbelül 800 ezer forintot ajánlott neki a szervért. A műtétet végre is hajtották, a fiú pedig azt hazudta otthon, hogy táborozni ment a barátaival. Az édesanyja akkor tudta csak meg, mi történt, amikor kérdezősködni kezdett fiától az új műszaki cikkek eredete felől. A család ugyanis Kína egyik legszegényebb tájáról, Anhui-ról származik, és a nő biztos volt benne, hogy fia nem az összegyűjtött zsebpénzéből vásárolta a méregdrága eszközöket. Ekkor vallotta be neki a fiú, mi történt.

  A tini a valószínűleg szakszerűtlen beavatkozás következtében később rosszul lett és másik veséje is összeomlott. Jelenleg kórházban ápolják, állapota válságos. A szervkereskedőket a rendőrség keresi, ám eddig nem bukkantak a nyomukra.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon