MENÜ
 • Együtt állatkodtak az Éden Hotel lakói

  Amikor az Éden Hotel játékosai nyugodni tértek, egy kedves négylábú, egy ormányos medve vette birtokba az Éden Hotel nappaliját és az éjszaka leple alatt rendszeresen megdézsmálta a szereplők számára kirakott édességeket és ropogtatni valókat.

  Hogy minden alkalommal ugyanaz a példány lakott-e jól a nassolnivalókból vagy váltották egymást, azt nem tudni, mivel azonban az ormányos medve Közép- és Dél-Amerikában honos emlős, így Magyarországon csak az állatkertekben lehet találkozni vele. A Noé Állatotthon lakója az egyikük, Pikulának hívják, két éves hím, egy balesetben sajnos elveszítette a farkát. Két hónapos kora óta az állatotthon lakója, nagyon kedves, kissé félénk jószág bár az Éden Hotel játékosaival és Horváth Évával rendkívül barátságosan viselkedett.

  „Féltem ettől a látogatástól, mert bár imádom az állatokat, mindig szomorú látni, hogy mennyi gazdátlan, elhagyott, beteg állat van! Legszívesebben mindet hazavinném!” – mesélte az Éden Hotel műsorvezetője, aki évek óta egy cicával osztja meg az otthonát. „Nagy megnyugvás volt látni, hogy milyen jó sora van itt az állatoknak, hogy nem éheznek és rendesen gondoskodnak róluk. Persze ehhez szükség van az önkéntesek odaadására, ezért csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy támogassa őket, és ha teheti, akkor fogadjon örökbe egy kutyust vagy cicát.”

  Az Éden Hotel játékosai és Éva az általuk adományozott összeggel néhány hónapra biztosítják az állatotthon működtetői számára Pikula napi ellátását. Rajta kívül jelenleg közel 1000 állat él – ideiglenesen vagy csupán átmenetileg – Budapest legnagyobb, majdnem 6 hektáron elterülő állatotthonában. Kutyák, cicák, malacok, kecskék, csirkék, de akad emu, mosómedve, borz, egerészölyv és egy szarvas is a lakók között. Legtöbbjükkel az állatotthonban tett sétájuk során az Éden Hotel játékosai közelebbről is megismerkedtek. Különösen Niki, akinek a divatos táskájába belekukkantott az egyik kecske. „Imádom az állatokat, otthon is van egy kiskutyám, aki szívem csücske. Nagy öröm volt ellátogatni ide és látni, hogy milyen boldogan élnek itt.” – mondta Niki, aki személyes élményét is megosztotta az Éden Hotel ormányos medvéjével kapcsolatban. „Az egyik éjjel kimentem a nappaliba és akkor láttam, hogy ott ül a bárpulton és kekszet eszik. Először nagyon megijedtem, de aztán rájöttem, hogy ő valószínűleg jobban fél tőlem, mint én tőle!” – tette hozzá nevetve.

  Pikula otthona a hét minden napján nyitva tart, szombatonként a nyílt napon szeretettel várnak minden érdeklődőt, önkéntest, kutyázni vágyó állatbarátot és természetesen az adakozókat. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon PR vezetője elmondta, hogy mindössze hatan dolgoznak főállásban az intézményben, erejükön felül igyekeznek, hogy ellássák a közel 1000 állatot, így minden segítségnek örülnek. „Szerencsére sok önkéntes segíti a mindennapi munkánkat, de sajnos kevés anyagi támogatást kapunk, így az év ezen szakaszában nagyon számítunk az állatbarátok adójának 1%-ára.”

  További információk a Noé Állatotthon Alapítványról: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=1

  Pikuláról: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=1286

  Videó az Éden Hotel 2 ormányos medvéjéről: http://www.youtube.com/watch?v=4awNecEveGE

  Forrás és fotó: Viasat 3

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon