MENÜ
 • Egymásnak esett Détár és Rékasi

  Porckorongsérv, kék-zöld foltok: jól ellátta egymás baját a házaspár. Persze nem kell megijedni, csak a színpadon ütik egymást ordítva.

  Détár Enikő és Rékasi Károly embert-próbáló szerepet vállalt el A rózsák háborújában. Naponta egymásnak esnek, ordítozva veszekszenek, és bár a dulakodások igaziak, a gyűlölet csak játék. Ettől függetlenül kijutott a tesi és lelki sebekből egyaránt.

  “A gyilkos veszekedéseket perverz módon élvezzük, miközben kiborít, lelkileg, testileg, szellemileg belehalunk – ismeri el a színész házaspár. – A mélyből fakadó, pusztító gyűlöletet nem lehet imitálni. Enci karja kék-zöld attól, ahogy rángatom, nekem a régi porckorongsérvemet hozta ki a napi akrobatikus verekedés – árulta el Rékasi Károly.

  “A szerep, amibe saját életünket, érzelmeinket is beleadjuk, régi álmunk volt. Minden emberben ott az állat. Naponta kifelé és befelé adagoljuk a mérgeket, nehéz megtalálni, hol a határ. A nők egy része – mint a darabbéli Barbara, vagy én magam –, azt hiszi, mindenkinek meg kell felelnie, ezért mérhetetlen elfojtással igyekszünk eleget tenni a sokszor csak vélt elvárásoknak is. És akkor jön egy törést okozó helyzet, ami megvilágosodást ad: álarc mögött éltünk” – magyarázta Enci.

  Hozzátette, hogy a darab és a valóság közti végkifejletben ez az óriási különbség, hiszen a kettejük házassága biztos alapokon nyugszik, mindig számíthatnak egymásra.

  Arra is jó a darab, hogy a külvilágból érkező és felhalmozódó feszültséget kieresszék a színpadon. Enikő elárulta, hogy gyakran a természetben engedi ki a gőzt:

  “Az utóbbi két évben alig múlt el este, hogy ne mentem volna ki a közeli erdőbe a kutyával. Előfordul, hogy ott sírok, vagy csak nézek ki a fejemből a holdra, néha kiüvöltöm magam az éj csendjébe”.

  És bár imádják a darabot, ha lemennek az előadások, mindkettejüknek le kell kicsit lassítania.

  “Imádjuk a darabot, de rogyasztó, mert a lelkünket, szívünket, testünket belezsákoljuk. Erőt kell gyűjtenünk, és mi legjobban egymásból tudunk” – zárta Rékasi Károly.

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon