MENÜ
 • Egykori ápolónő is indul a nagy kamionos megmérettetésen

  Megkezdődtek a nevezések az 5 tengelyen-biztos kézzel! versenyre

  Nyolc éve kamionozik, és négy nyelven beszél az a belevaló egykori ápolónő, aki bátran a férfiversenyzők közé állna az 5 tengelyen-biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen. A 46 éves, világot járt női kamionsofőr nem fél a kihívásoktól és az 1 millió forintos fődíjat régi álmára, egy nepáli útra fordítaná. A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által október 1-jén megrendezendő országos kamionversenyre már jelentkezett az előző két verseny győztese, Szalai Gábor is, aki stabil kimagasló eredményeivel igazán magasra helyezi majd a lécet a küzdelemben.

   kamion

  Megkezdődtek a nevezések az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre, ahol idén is keresik a legrátermettebb magyar kamionsofőrt. A NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett nívós kamionos versenyre 2016. augusztus 14-ig lehet díjmentesen jelentkezni.  A döntő helyszíne Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, a zsámbéki drivingcamp Hungary, amely igazi szakmai kihívás elé állítja majd a versenyzőket.

  Az idei  erőpróbára eddig egyetlen nő nevezett. Vajai Andrea képviseli a gyengébbik nemet, aki határozott fellépésével és céltudatosságával méltó ellenfél lehet férfi versenytársai számára. Nincs megijedve a rá váró nehézségektől, hiszen egy igazi túlélő. Egy gyermekes édesanya, aki sokáig dolgozott ápolónőként, folyékonyan beszél négy nyelven, élt már Ausztriában, Svédországban is. Igazi világutazó, aki az utóbbi években bejárta Észak-Amerikát, Kanadát és Mexikó nyugati partjait.

  kamion2

  Fél éve élek Magyarországon, előtte Svédországban kamionoztam, ezért az egyedüli nehézséget az elméleti rész jelenti majd a tesztek során, hiszen ott azért vannak különbözőségek. Nem félek azonban a kihívásoktól, ha kérdezik, hogy miben hiszek, mindig azt mondom, hogy magamban” – árulta el Andrea.

  Csodálkozom, hogy egyelőre nincs több női jelentkező, ugyanakkor gyanítom, hogy az olyan technikai részektől vannak megijedve, mint az átakasztás, tolatás, pedig mindez csak gyakorlat kérdése. Én is a párommal kezdtem el a szakmát, szombatonként eljártunk gyakorolni, amellyel igazi rutint szereztem”– tette hozzá.

  A Magyarországon található mindössze néhány tucat női kamionsofőr közül az eddigi három kihívássorozatra összesen két női versenyző jelentkezett és közülük csak egy jutott el az elődöntőig.

  Arra bátorítanám a nőket a szakmában, hogy jelentkezzenek ők is, hiszen rendelkeznek  mindazzal az elméleti és gyakorlati tudással, precizitással, amelyek a  verseny megnyeréséhez szükségesek! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők rendkívül kitartóak, szorgalmasak, képesek energiákat mozgósítani egy cél eléréséhez, így semmi akadályát  nem látom annak, hogy a 2016. évben egy hölgy legyen a jók között a legjobb” – mondta el Dittel Gábor, a főszervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

  Az 5 tengelyen – biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny  előselejtezővel, elődöntővel és döntővel  várja a résztvevőket. A  több száz jelentkező közül online elméleti teszttel választják ki azt a negyven versenyzőt, akiknek számos ügyességi, és vészhelyzet elhárítási, vezetéstechnikai feladatot kell  minél kreatívabban és gyorsabban megoldania az elődöntők alkalmával. A döntőben tíz versenyző mérheti össze elméleti és vezetési tudását, és közülük kerül ki „Magyarország legjobb Kamionsofőrje”, aki a nettó 1 millió forint  fődíj boldog tulajdonosa is lehet.

  A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a gépkocsivezetői szakma presztízsének  erősítése. Az esemény rangját, színvonalát emeli a MOL Magyarország, amely a verseny üzemanyag beszállítója, valamint a Pappas Auto Magyarország Kft., és a bicskei telephelyét elődöntőre bocsájtó Schmitz Cargobull Magyarország Kft. Előbbi a Mercedes Actros nyerges vontatót, míg utóbbi a félpótkocsit biztosítja a feladatok végrehajtására. A versenysorozat az ORFK – OBB és a Közúti Közlekedési Akcióprogram főtámogatásával valósul meg.

  Jelentkezési határidő:

  1. augusztus 14. (vasárnap)

  Online selejtező:

  2016.augusztus 28.(vasárnap) 16.00 óra

  Elődöntők:

  1. szeptember 10. (szombat) – Bicske
  2. szeptember 11. (vasárnap) – Bicske
  3. szeptember 17. (szombat) – Bicske
  4. szeptember 18. (vasárnap) – Bicske

  Döntő:

  2016.október 1. (szombat) – Zsámbék

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon