MENÜ
 • Egyedülálló kiállítás – festmények, melyeket parfümök inspiráltak

  Megnyitott Budapest egyik patinás luxusparfümériájában, a Cherry Garden Perfumeryben Ráth Márton festőművész rendhagyó kiállítása.

  Gyermekkora óta fest, folyamatosan kísérletezett stílusokkal és témákkal, de mostanra megtalálta azt, amit leginkább magáénak érez és ehhez nagyban hozzájárult négy éve jött hobbija, a parfümök iránti rajongása, amely az alkotásai folyamatának már elengedhetetlen része. A kiállított képek leginkább expresszionista stílusúak, vibráló, szuggesztív színekkel.

  Az “Impressziók” című kiállítás több ízben is különleges esemény volt. A megnyitót Magyarország egyetlen illatesztétája, Lipovszky Csenge tartotta, aki az illatok és képzőművészet szoros kapcsolatáról, különleges szinesztéziájáról beszélt. Csenge és Márton a parfüméria által árusított illatok közül kiválasztott ötöt, amiből egyet az alkotó az érzéseire hagyatkozva a helyszínen megfestett, a jelenlévők pedig interaktív módon tippeltek, melyik illatot tudták leginkább társítani a készülő festményhez. A szóban forgó parfüm egyébként Olivier Durbano Heliotrop nevű illata volt, ezt a címet kapta az elkészült kép is. Magyarországon ehhez hasonlóra még nem volt példa.

  Nemrégiben Franciaországban a Louvre adott teret hasonló eseménynek, ám ott ennek fordítottja történt, amikor nyolc híres parfümőrt inspiráltak alkotásra az általuk kiválasztott festmények és szobrok. Csenge vezetésével egy izgalmas estének voltak részesei a megjelentek, ahol nemcsak olfaktorikus, de szemet gyönyörködtető vizuális élmény is volt.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő