MENÜ
 • Egy város, amiben senki nem fog lakni

  Több tízezren elférnének benne, de más célokra készül

  Egyrészt az Amerikai Egyesült Államokban mindig is szoktak fura dolgok történni. Másrészt az ottani kormán jóval több pénzt áldoz kutatásra, mint mondjuk a magyar. Ez a kettő tény pedig néha találkozik egymással. A legújabb izgalmas őrület ezúttal a Pegasus Holdings jóvoltából fog megvalósulni, amely várost épít. Várost, amelyben akár harmincötezer ember elférhetne. Ehhez képest a   egy fix számú személyzeten kívül senki nem fog lakni benne. Persze ennek is megvan a maga oka.

  Cite City Új-Mexikóban fog megépülni, az ottani sivatagban. A város neve egy rövidítést takar: Center for Innovation, Technology and Testing. Az üres, semmi közepén álló város pedig gyakorlatilag egy hatalmas tesztlabor lesz, az építkezések pedig akár már júniusban megkezdődhetnek. Lesz itt minden, amire egy városnak szüksége lehet. Közművesítés, lakóépületek, utcák, igazi belváros, kertváros és ipari negyed is. Ennek ellenére csak a 350 fős karbantartó és tudományos kisegítő személyzet fogja használni.

  De milyen célokra? Olyan kísérletekre, amelyekhez elengedhetetlen a városi környezet, viszont egy élettel teli városra veszélyesek lehetnek, vagy zavaró lenne a sok lakó. Egyelőre visszafogottabb tesztelések lesznek, például intelligens elektromos hálózatoké, alternatív energiaforrások használatáé. Vajon lesznek e veszélyesebb szituációk is? Nem tudni. Mindenesetre a szellemváros közelében található a los alamosi kutatólabor, vagy a roswelli légierő bázis is, ahol a legendák szerint az amerikaiak a lezuhant ufókat tanulmányozzák.

  forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon