MENÜ
 • Egy srác, aki mindenre emlékszik

  Egy vele készített interjúban a riporter kiválasztott egy tetszőleges időpontot, 2006 október elsejét és a fiú felidézte, hogy aznap felhős vasárnap volt, a When You Were Young című számot hallgatta a The Killersztől és visszautasította egy lány.

  Aurelien első látásra egy teljesen hétköznapi, kedves, intelligens fiatalembernek tűnik. A húsz éves fiú a cardiffi egyetemen tanul és egy rendkívül ritka és különleges tulajdonsága van. Jobban mondva nem is neki, hanem az agyának. A walesi fiúnak úgynevezett hyperthymesiája van. E páratlan adottságának köszönhetően gyakorlatilag semmit nem felejt el.

  “Ez nem olyan dolog, amit egy váratlan pillanatban észrevettem magamon. De amikor tizennégy éves voltam, észrevettem, hogy egyre jobban emlékszem olyan dolgokra, amik évekkel azelőtt történtek.” Egy vele készített interjúban a riporter kiválasztott egy tetszőleges időpontot, 2006 október elsejét és a fiú felidézte, hogy aznap felhős vasárnap volt, a When You Were Young című számot hallgatta a The Killersztől és visszautasította egy lány. Illetve arra is emlékezett, hogy előtte csütörtökön áramszünet volt az otthonukban, illetve szombaton egy kék pólót viselt és látta az utcán azt a lányt, aki másnap kosarat adott neki.

  Egy átlagos emberi agy a hosszú távú memória tárolására a jobb agyféltekét használja. Aurelien esetében azonban a tárolóhely megnőtt, ugyanis a bal agyfélteke is elkezdte tárolni az emlékeket, ez az oka annak, hogy ennyi minden felidézésére képes. Azt is elmondta, hogy nem az ő akaratától függ, hogy mi ragad meg neki. Mindenesetre az egészet nagyon vizuálisan éli meg, mintha képek lebegnének előtte.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon