MENÜ
 • Egy rapper, aki jogra jár és vízilabdázik

  De mégis hogyan tud egymással ez a három dolog teljesen megférni? Nos, erről beszélgettem Hőna Dáviddal, művésznevén Hőna D-vel.

  Amikor megkaptam az első információkat Dávidról, nem akartam hinni a fülemnek, hogy ennyi mindent képes egyszerre csinálni. Gondoltam, valami kis csel csak lehet az egészben, hiszen nem lehet teljes erőfeszítéssel, három ilyen komoly “foglalkozást” csinálni. A fiatal srác azonban rácáfolt erre.

  Mesélj egy kicsit a kezdetekről: mikor jött az első ötlet, gondolat, hogy te zenei pályán szeretnél mozogni?

  Hőna Dávid: A szüleim zenészek, de mégsem ők szerették volna, hogy zenével foglalkozzak. Bár zenei általánosba jártam, ahol 8 évig tanultam énekelni és az énekkarban is tevékenyen részt vettem. Mégsem itt, hanem a középiskolában kezdődött minden. Már akkor rap zenét hallgattam, szerettem ezt a műfajt. Egyik órán nagyon unatkoztam és elkezdtem egy szöveget írni, csak úgy heccből. Néhány sor volt csupán. Hazamentem és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezt megzenésíteném, mert annyira megtetszett. Ekkor kezdtem el ismerkedni a zenei programokkal, tehát nagy lelkesedéssel álltam neki életem első zenéjének, illetve számának elkészítéséhez. Édesanyám és Édesapám az elején rengeteget segítettek a zenék megírásában.

  Voltak olyanok a környezetedben, akik eleinte csak legyintettek az elképzeléseidre?

  Hőna Dávid: Igen voltak. 15 éves voltam akkoriban, otthon vettem fel a dalaimat, és azt mutogattam a barátaimnak. Nyilván nem a legjobb minőségű és legkiforrottabb dalok születtek meg ekkor. Jó páran nem hittek benne, hogy lesz ebből a zenélésből valami. Rengeteg alapot kezdtem gyártani, képeztem magam, gyakoroltam, fejlődtem. Aztán már egy otthon elkészült lemezemre mondták:  te, ez egész jó. Tetszett az embereknek, de ekkor még nem volt meg az az igazi nagy áttörés, egy igazi ütős dal.

  Mikor volt az első nagy áttörés, ahonnan tulajdonképpen azt lehet mondani, elindultál felfelé?

  Hőna Dávid: Megírtam „Az életed nem játék” című dalomat. Egy kedves barátom autóbalesetet szenvedett, amit csodával határos módon túlélt. Ez a dal erről szól, talán egy kis figyelemfelhívás volt neki, és másoknak, hogy ne kövessék el ugyan azt a hibát, mint ő. Olyan sikert hozott ez a szám, amire nem is számítottam. Mindenki ezt hallgatta a baráti körömben és nagyon elismerően nyilatkoztak róla. Ezzel a zenével mentem el először rendes stúdióba. Emiatt a dal miatt kezdtem komolyabban foglalkozni az egésszel. Ezek után elkészítettem az első kislemezem „Nem tudom a helyem” címmel, ami meg is jelent szerzői kiadásban.

  Miért pont ezt a stílust választottad?

  Hőna Dávid: Akkoriban fiatalon nagyon megkedveltem ezt a műfajt. Nagyon népszerű volt a rap zene. Minden klubból ez szólt, minden fülesből ez jött, én is ezen nőttem fel. Ezért választhattam ezt a műfajt: mert szerettem, ez volt a kedvencem…

  Ha jól tudom, nemrég lezajlott az első kliped forgatása is. Mesélj egy kicsit róla: hol forgattátok, melyik dalodhoz készült?

  Hőna Dávid: Ez egy több napos forgatás volt, több helyszínnel. Egyrészt egy luxus házban, és a Harem nevű klubban készült el az anyag, amiért itt is szeretnék nagy köszönetet mondani a tulajdonosoknak. Valamint lesznek benne utcai jelenetek is. Egy még a közönség számára ismeretlen dalomból lesz a klip. „Itt van mindenki” a címe. Egy igazi bulis, vidám dal lesz. Lehet, hogy sokan meg fognak lepődni, mert egy teljesen új oldalamat mutatom meg ebben a számban.

  Mikor lesz a premier?

  Hőna Dávid: Pontos dátumot még nem tudok mondani. Sok mindentől függ, de most a napokban felkerült a klip előzetese, amit meg lehet nézni a rajongói oldalamon vagy a youtube-on.

  Térjünk át egy kicsit más témákra is, ugyanis a zenélés mellett vízilabdázol és jogi karra jársz. Sporttal mióta foglalkozol?

  Hőna Dávid: 16 éve vízilabdázom. Ma már hivatásszerűen, úgymond nekem ez a munkám. Jelenleg a BVSC csapatában játszom, de a Vasas tagja vagyok, mivel erre az évre kölcsön adtak.

  A jogi kar hogy jutott eszedbe, hogy oda jelentkezz?

  Hőna Dávid: Mindig is érdekelt a jog, leginkább a büntetőjogJelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára járok.  Ezt az egyetemet a vízilabda mellett nem könnyű csinálni. Nem mondom, nem keveset kell beleraknom a fejembe, de a jogi kar ezzel jár. Rengeteg tanulással.

  Mennyire tudod ezt a három dolgot a mindennapi életben összeegyeztetni? Könnyen megy, vagy azért vannak nehézségek?

  Hőna Dávid: Igyekszem minden téren tökéletesen megfelelni. Néha nagyon nehéz két edzés között tanulni fáradtan, rengeteg energiára és kitartásra van hozzá szükség, de szerencsére megy ez nekem. A zene meg teljesen kikapcsol, feltölt. Imádom csinálni. Azt mondom, hogy ha nem is könnyen, de azért megfér ez a három dolog egymás mellett, persze csak úgy, hogy mindig szem előtt tartom a fontossági sorrendet, hogy mikor mivel kell foglalkoznom elsősorban.

  Magánéletre mennyire marad időd?

  Hőna Dávid: Egyszer hallottam egy nagyon jó mondást, ami szerintem nagyon igaz. Mindig arra van időd, amire akarod, hogy legyen. Szóval emellett barátnőre, barátokra is mindig tudok időt szakítani, persze azért némi lemondással.

  Jövőbeni terveiddel kapcsolatban lehet már tudni valamit? Újabb dalok, esetleg fellépés? Hol láthatunk téged?

  Hőna Dávid: Havi rendszerességgel töltök fel új dalokat a youtube csatornámra és a rajongói oldalamon is lehet engem követni. Ott nagyon aktív vagyok, mindre válaszolok, ott megtalál bárki.

  Fellépések voltak és lesznek is a közeljövőben, de konkrét dátumot még nem tudok mondani. Tele vagyok ötletekkel, tervekkel, de most a klip egy mérföldkő lesz az életemben, abban biztos vagyok.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon