MENÜ
 • Egy nő, akinek túl hosszú a neve

  Janice Keihana... stb. megnyerte a nagy csatát. Hamarosan ugyanaz a név szerepel majd a jogosítványában, mint a személyigazolványában is.

  Amikor nevekről van szó, általában arról olvasunk, hogy a keresztnevekkel futnak egyesek zsákutcába. Van ország, ahol például a Messiás tiltott név, máshol meg még Yodából is akad egy-kettő. Ha egy társasági eseményen Janice bemutatkozni kényszerül, a keresztnevével még nincs semmi baj. A gondok akkor kezdődnek, mikor a Janice-ről rátér a vezetéknevére. Janice “Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele. És ez nem vicc, mégcsak nem is heccből találta ki, hogy országát, az Egyesült Államokat és Hawaii állam bürokráciáját idegesítse.

  Vezetékneve összesen 36 betűt tartalmaz, ami jóval több annál, mint amit Hawaii engedélyez például a jogosítványain. Az állam számítógépes rendszere nem tudja kezelni a harmincöt karakternél hosszabb neveket, de az ígéretek szerint az év végéig megoldják a problémát.

  Janice végre győzedelmeskedik a hivatal felett

  “A rendőr hiányolta a vezetéknevemet, mire elmondtam neki, hogy ez nem az én hibám, de próbálom korrigálni. Azt válaszolta, hogy bármikor visszakaphatom a lánykori nevemet, ha akarom. Ez szíven ütött.” – nyilatkozta a hölgy, akinek a jogosítványán eddig a jóval egyszerűbb Worth vezetéknév szerepelt.

  Forrás: BBC

  Kép forrása: BBC

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon