MENÜ
 • Egy kis VOLT történelem

  Ilyenek voltak a kezdetek

  Hamarosan elindul hazánkban a fesztiválszezon, a fiatalok és a kevésbé fiatalok már elkezdték megváltani jegyeiket, bérleteiket ezekre a méltán népszerű rendezvényekre. Mindannyian hallunk ezekről, de vajon mennyit tudunk róluk? Honnan indultak, kik szervezték kezdetekben? Itt van például a VOLT Fesztivál. A legelső kérdés, hogy honnan ered a neve? Volt még a kilencvenes évek elején, amikor legtöbb olvasónk még vagy irtó pici volt, vagy egyszerűen nem is létezett, egy popkulturális magazin, ami ugyanerre a névre hallgatott és körülbelül húsz számot ért meg.

  A rendezvény alapító atyái, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert mindössze tizenkilenc esztendősen kölcsön kérték a VOLT nevet az újságtól azzal a céllal, hogy fesztivált szervezzenek a helyi, soproni Sportcentrumban. Április negyedikén zajlott le, 1993-ban az esemény, “(F)elszabadulás” névvel. A jegy mai szemmel nézve nevetségesen olcsó volt, 220 forintot kellett fizetni. Ezért cserébe 800 fős közönség ment el meghallgatni az öt fellépőt. Jobban mondva csak négyet, mert az Európa Kiadó a buli napján egy faxüzenetben közölte: “a koncert betegség miatt elmarad.”

  Az első alkalom gyerekbetegségei közé tartozott, hogy a plakátokról például lemaradt a Perfect Name zenekar nevének a fele, így csak annyi volt olvasható, hogy Perfect, valamint maga az, hogy VOLT Fesztivál. Na, az viszont teljes egészében.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon