MENÜ
 • Egy karral is letáncolta a mezőnyt

  A lány célja a Paralimpia.

  Úgy tűnik, Deborah Roach azon emberek közé tartozik, akik véghezviszik az álmaikat, még akkor is, ha úgy tűnik, erre semmi esélyük sincs. Deborah álma ugyanis az volt, hogy rúdtáncos lehessen. Ezt azonban meglehetősen megnehezítette az a tény, hogy a nő egy karral született.

  Idén Hong Kong rendezte meg a Nemzetközi Rúdtánc Világbajnokságot, mely akadályoztatott kategóriában is indított mezőnyt. Az ausztrál győztes, annak ellenére, hogy egy karja hiányzik, könnyedén nyerte meg a versenyt.

   “Tinédzserkoromban nagyon nehezen tudtam beilleszkedni a társaim közé. Ezért szükségem volt valamiféle kihívásra, hogy megmutassam, elsősorban magamnak, én is ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, és bármit megtehetek, amit csak szeretnék, mert nem hagyom, hogy a problémám ebben hátráltasson. Táncolni pedig mindig is szerettem, de rúdtáncolással csak 2006 óta foglalkozom.” – nyilatkozta Deborah

  2009-ben már megnyerte az országos bajnokságot, ráadásul nem akadályoztatott kategóriában. Annak ellenére, hogy hátrányosan indult a többi versenyzőhöz képest, mégis nyerni tudott. Ez adott erőt neki. Otthagyta az állását, és minden energiájával arra koncentrált, hogy egy napon az Ausztrál Paralimpián szerepelhessen. Megtanult kerékpározni, keményen edzett, és idén a hong kong-i versenyen mindent elért, amit szeretett volna.

  “Természetesen ezzel nincs vége a karrieremnek. Mint mondtam, célom az Ausztrál Paralimpia, és remélem, egy napon ott állhatok majd aranyéremmel a nyakamban. Addig is még elszántabban és keményebben fogok küzdeni, mint eddig. Semmi sem lehetetlen számomra. Ez az, ami éltet.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon