MENÜ
 • Egy halott donornak köszönheti látását

  A férfi 21 év sötétség után újra láthat, mégpedig egy elhunyt donornak köszönhetően.

  Steve Williams látásproblémái még gyermekkorában kezdődtek, az orvosok pedig megállapították, hogy egy degeneratív genetikai betegségben szenved, és szaruhártyája megállíthatatlanul elsorvad. Ráadásul súlyos allergiája is volt, emiatt retinája is károsodott. A férfi 21 éves korára teljesen megvakult.

  Amikor megismerte mostani élettársát, Marianne Vickerst, már nagyon gyengén látott. A nőt nem zavarta a férfi fogyatékossága, ám hamarosan a párnak anyagi gondokkal is szembe kellett néznie, amikor Steve látásával együtt elvesztette bútorszállítói munkáját.

  Marianne-t barátai megpróbálták lebeszélni erről a kapcsolatról, ám ő kitartott párja mellett. Két gyermekük született, a most öt éves Lewis és a két éves Leighton. Őket Steve már nem láthatta, és kezdett belenyugodni, hogy ez örökre így marad. “Azért nagyon bántott, hogy nem lehetek megfelelő apa a számukra, hogy nem játszhatok, focizhatok velük” – mesélte a The Sun cikkében.

  Élete azonban csodás fordulatot vett, amikor egy lanchasire-i sebész donorszervekel pótolta szaruhártyáját és retináját egy különleges műtét során. A Preston Royal Kórházban végrehajtott operáció után Steve el sem akarta hinni, mi történik vele. “Döbbenetes volt újra látni az arcomat a tükörben” – meséli – “Ám ami igazi csoda volt számomra, hogy megpillanthattam a fiaim arcát. Olyan volt, mintha akkor születtek volna, hiszen először láttam őket.” Steve mára már tökéletesen lát mindkét szemével, és ezért nagyon hálás annak az idegennek, akinek ezt köszönheti.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon