MENÜ
 • Egy dollárra csökkent a Facebook-vezér fizetése

  Ne féltsük, bőven marad mit a tejbe aprítani...

   Az Amerikai Egyesül Államok Szilícium-völgye tele van a világ legsikeresebb cégeinek központjaival. Megtaláljuk itt többek között az Apple és a Facebook székhelyét és természetesen magukat a vezéreket is. E vezérek között egy ideje szokássá vált, hogy az igazán befutottak, a Szilícium-völgy koronázatlan királyai éves fizetésüket egy dollárra, átszámítva körülbelül 250 forintra csökkentik.

  Nagyon sok egy dolláros cégvezető volt eddig is, egy dollárt kapott például Steve Jobs volt Apple-vezérigazgató, de ennyi a fizetése a Google-alapítóknak, Sergey Brinnek és Larry Page-nek is.

  121220-markzuckenberg

  Zuckerbergnek jelentős tulajdonrésze van a Facebookban, így éves fizetése ehhez képest teljesen lényegtelen. Ennek ellenére korábban elég nagy fizetést kapott, 2012-ben például évi fél millió dollárt vitt haza.

  Tavaly összesen 653 165 dollárt keresett, ez elenyésző része 27 milliárd dollárosra, durván 6500 milliárd forintosra becsült összvagyonának. A Facebookban egyébként 61,6 százalékos szavazati joggal rendelkezik, így nagyban még mindig tőle függnek az olyan üzleti döntések, mint például 19 milliárdért megveszik-e a WhatsApp szolgáltatást.

  Forrás: mashable.com

  Kép forrása: mashable.com

  Ajánló

  Ilyen volt a 2019-es Life Ball

  Különleges szuperprodukciót jelentett be az EFOTT

  Indul a 7. MOL Nagyon Balaton