MENÜ
 • Durván pusztít az angliai szupervihar

  Az elmúlt évtizedek eddigi legbrutálisabb vihara tombol Angliában: lakóházakat, járműveket, sodort el, több tucat embert pedig a tenger hullámai nyeltek el.

  Hétfő hajnalban csapott le Angliára a szupervihar, és sajnos a halálos áldozatok száma egyre csak nő. Egy 14 éves, Dylan Alkins nevű kisfiút még vasárnap késő este, a 170 kilométeres széllel és esővel támadó vihar érkezése előtt ragadtak el a már akkor is óriási hullámok szörfözés közben a newhaveni West Beach ­part­jai­nál. A hatóságok hiába kutattak több órán keresztül a kamasz után, hétfő délelőtt hivatalosan is felfüggesztették a keresését.

  St Jude storm approaching coast

  Nincs menekvés a hatalmas hullámok elől

  Az orkán házak és autók ezreit rongálta meg, valamint fákat csavart ki. Egy 17 éves, Heverben élő lányt álmában ért a halál, amikor a házuk tetejére zuhant egy többmázsás fatörzs, míg egy watfordi férfit az autójában zúzott össze egy fa.

  A St. Jude nevű viharban legalább 220 ezer háztartás maradt áram nélkül, a londoni Heathrow repülőtéren 130 járatot töröltek, a közlekedésben pedig teljes káosz lett úrrá, mivel számos vasút- és hajójárat is ideiglenesen leállt.

  Több tucat embert jelenleg is keresnek, így egyelőre nem tudni, pontosan mennyi emberéletet követelt a vihar, amelyhez hasonló legutóbb 1987-ben volt.

  Idén már máshol is pusztított rendkívüli vihar, pl. Amerikában százezren maradtak áram nélkül februárban hóvihar miatt, és a tavalyi Sandy hurrikánra is bizonyára sokan emlékeznek. No de az apokalipszis szerencsére még mindig nem jött el, a jóslatokkal ellentétben

  (Forrás/kép: Dailymail)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon