MENÜ
 • Durva: Hat hónapos kismamát kényszerítettek abortuszra

  Az éjszaka közepén rontottak rá egy kínai családra a hatóság emberei. A második gyermekével várandós kismamát könyörtelenül elhurcolták, hogy abortuszra kényszerítség a népességszabályozással kapcsolatos törvény miatt.

  Mindössze három hónap lett volna még annak a kínai nőnek a várandóssági ideje, akit terhességmegszakításra kényszerítettek, férjére pedig ráparancsoltak, otthon várjon.

  A nőt egy kórház vitték, ahol alá kellett írni egy papírt arról, hogy kéri, szakítsák meg a terhességét. “Azzal fenyegettek, ha nem írom alá, a férjemet letartóztatják” – mondta Liu Xinwen, aki nem sokkal később olyan injekciót kapott, amitől elvetélt.

  A férj hiába könyörgött, nem engedték, hogy neje utána rohanjon, majd miután az asszony megkapta az injekciót, távoztak a lakásból. Mire beért a kórházba, a magzat már alig mozgott, haldoklott. Az apának fogalma sincs arról, honnan tudták meg, hogy neje várandós, hiszen ők direkt nem jelentették be, mert már volt egy fiú gyermekük. Azt tervezték, inkább bírságot fizetnek, mintsem megöljék gyermeküket. A család a mai napig nem tért magához a történtek miatt.

  liu

  A párt érthető módon nagyon megviselték a történtek

  Kína 1979-ben népességszabályozási céllal vezette be az egykepolitikát. Csak azoknak engedélyezik, hogy a két utódot vállaljanak, akiknek első gyermekük lány. Iszonyatos adóterheket rónak azokra, akik ennek ellenére több gyermeket vállalnak, és emellett még rengeteg nőn hajtanak végre kényszerített abortuszt.

  Kínára egyébként mostanában a mutáns állatok terén is rájár a rúd. Nem rég írtunk az életveszélyes óriásdarazsakról, illetve az egyméteres patkányról, amit utólag el is fogyasztottak… Hogy egy kicsit vidámabb témával is szolgáljunk, nézd meg a rekordgyorsasággal csomagoló kínai gyorsbüfés lányról készült videót!

  (Forrás/kép: Huffingtonpost)

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet