MENÜ
 • Drámai: látogatók előtt ölte meg nőstényét

  Egyelőre a Dallasi Állatkert szakemberei is csak találgaták, miért gyilkolta meg egyik társát egy hímoroszlán. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kifejlett hím a nyakánál kapta el Joharit, az ötéves nőstényt, és egyszerűen megfojtotta. A gondozók szerint az állatok évek óta békésen éltek egymás mellett, és bár fogalmuk sincs, mi történhetett, az biztos, hogy nem altatják el a hímet. A másik négy, ugyanabban a kifutóban lévő oroszlánt nem zavarta meg az esemény.

  Az eset további különlegessége, hogy az egész látogatási időben történt, a látogatók, családok és gyerekek szeme láttára. „Mindenki azt hitte, hogy csak játszanak” – mondta egyikük a helyi híradónak. Amint egyértelművé vált, hogy nem, az állatkert biztonsági szolgálata lezárta a kifutó környékét, a hímet pedig azonnal elkülönítették.

  Jim Kramer, a gondozók főnöke közleményében kiemelte, hogy 35 év alatt nem találkozott még ilyesmivel. „Johari a gondozók kedvence volt, nagyon gondoskodó volt, rendszeresen mosdatta a többi oroszlánt.” Kramer elmondta azt is, hogy a vadon élő hímoroszlánok rendszeresen gyilkolják meg hím vetélytársaikat, és az sem ritka, hogy kölykökkel végeznek, azonban az állatkertben történtek csak ritkán fordulnak elő. Bár nem tartanak attól, hogy az eset megismétlődik, egy darabig elkülönítve tartják majd a maradék két nőstényt a két hímtől.

  Forrás: bbc.co.uk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon