MENÜ
 • Dominikai Köztársaság: A Karib-tenger bűvöletében

  Az ősz beköszöntével érdemes elkezdeni a téli nyaralás tervezgetését, a Karib-tengernél varázslatosabb úti célt pedig aligha találni.

  Amikor Magyarországon tombol az ősz és folyamatosan a 16. századi hideg rekordok dőlnek meg, igazán érdemes elgondolkodni egy kisebb-nagyobb utazáson, amikor az év legzsúfoltabb időszakának fáradalmait tökéletesen kitudja pihenni az ember. Ha már utazásról esik szó, mindenképp egy forró, tengerparti célpontot érdemes választani, így ezen a héten a Dominikai Köztársaság élvezhető ki virtuálisan a Mosaic Online hasábjain.

  A Hispanola szigetén található, Haitivel határos államocska biztosan felejthetetlen élményt fog nyújtani minden utazónak, igaz korábban is a legtöbb bemutatott úti célnál hasonló közhelyekkel lehetett találkozni, de egyszerűen ez a világ csodálatos, és látni minden egyes izgalommal teli részletét az élet legkiváltságosabb része. Dominika maga a paradicsom,hasonlóan a többi egzotikus nyaralóhelyhez rengeteg a pálmafa, kényeztetőek a hullámok, simogató a napsütés és hűsítőek a koktélok.

  131003_dominika03

  Ki ne élvezné itt a napnyugtát?

  Még mielőtt hirtelen belemélyülnék Dominika látnivalóiba és legfőbb nyaralóövezeteibe, az egyik legérdekesebb dolog, hogy a köztársaság területén szinte minden megtalálható, a trópusi erdőtől, a szavannán át, a sivatagig, sőt a szárazság és folyamatos csapadék végletei között akár hurrikán is előfordulhat. A kánikulán túl, magas hegyláncain akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, így bátran kijelenthető, hogy sokszínű és gazdag és elképesztően változatos ország.

  131003_dominika04

  Mindenkit hasonlóan csodás látvány fogad szerte Dominikán.

  Az ország legjelentősebb bevételi forrása a turizmus, végtelenül hosszú homokos tengerpartja van, gyönyörű és tiszta kék vízzel. Dominika nem büszkélkedhet világörökségekkel és monumentális romokkal, így a pihenés frissítő hegyi túrákkal és vízi sportokkal érdemes tarkítani.

  Egyik legjelentősebb nyaralócentruma Playa Dorada, ahol a napozáson és vásárolgatáson túl az egykori helyi őslakosok életébe is betekintést lehet nyerni, ugyanis a spanyol kolónia idejéből származó eredeti házakkal lehet megismerkedni. A nyaralóhely modern szállodái és bevásárlóközpontjai folyamatosan várják a turistákat.

  131003_dominika01

  Eldugott homokos részek a sziklák között.

  Sosua városában lehet átélni az igazi karibi hangulatot, ugyanis itt lehet a legtöbb vízi sport közül választani, itt kiváló partszakasz, és folyamatosan nyitva tartó szórakozóhelyek, élményparkok, tavernák csábítják a látogatókat.

  131003_seolvagymi01

  Sosua a levegőből nézve.

  Punta Cana 40 kilométer hosszú fehér homokú partja teljesen lenyűgöz mindenkit, a kikapcsolódás garantált, az ide utazók idilli nyugalomba részesülnek a trópusi pálmafák árnyékában pihenve. A tengerpart nyugalmát elhagyva a városban minden szórakozási lehetőség adott természetesen, sőt Punta Cana közelében egy bájos művészfalu Altos de Chalon található, ahova ugyancsak érdemes ellátogatni.

  131003_puntocana

  Punta Canán mindenki élvezheti a luxust, amit eddig csak filmekben látott.

  A Dominikai Köztársaság fővárosa Santo Domingo az egyik legrégebbi település a térségben, legérdekesebb látnivalója az El Alcasar palota, ahol még ma is megtalálható az az ágy, amin egykor Kolumbusz aludt, továbbá a Santa Maria la Menor katedrális és az Ozama erőd is izgalmas látnivalóknak ígérkeznek.

  131003_domingosanto01

  A Santo Domingoban található Hilton szállodalánc épülete.

  Az ország legérdekesebb természeti képződménye a Boiling-tó, ami egyben az egyik legnépszerűbb is a Dominikára látogatók körében. A vulkáni utóműködésnek köszönhetően a vízzel elárasztott kráterben szürkéskék buborékok bugyognak a felszínre, a tavat folyamatos párafelhő lepi el ezzel is fokozva a lenyűgöző látványt.

  131003_dominikato01

  Jól látható a feltörő buborék, a 90 fokos vízben.

  Forrás, képek: Utazáselőtt / Wiki , Tumblr / Google

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon