MENÜ
 • Dobhatja ki a kukába új videóját a No Doubt

  Az amerikai együttes gyorsan leforgatott egy új kislemezt az album címadódalául szolgáló Push & Shove csúfos bukása után, de nincs szerencséjük - ezt dobhatják is ki a kukába.

  Az együttes harmadik kislemez nagy visszatérő albumukról az első olyan kiadott dal lett volna, mely valóban képvisel valami slágergyanús értéket, de egy újabb örökzöld gyártása csak nem akar összejönni a csapatnak. A Loking Hot ütőős refrénje és vidám jellege az igazi No Doubt-hangulatot varázsolta vissza – kár, hogy ezt kisfilmen a rajongók csak néhány óráig élvezhették.

  A videóklipet ugyanis annyi támadás érte a különböző történelmi és jogvédő csoportokból az indián-kontra-cowboyok tematika miatt, hogy az együttes kénytelen volt úgy dönteni, hogy eltávolítja csatornájáról a kész kisfilmet és szép határozottan kidobni azt a kukába.

  Pedig a videóra látszólag nem kevés pénzt költöttek – teljesen érthető módon. A No Doubt idei visszatérése az egyik legnagyobb zenei esemény volt, de se eddigi kislemezük, se az új korong nem hozott olyan sikereket, mint az várható volt. A Looking Hot jó dobás lett volna, kár hogy nem gurulhatott sokáig a kocka. A YouTube-on egy kis ügyességgel még fellelhető egy-két kópia, de tiszteletben tartva a csapat döntését, ezeket nem linkeljük be.

  A videó története szerint a banda egyik gitárosa és dobosa egy cowboy-csapat társaságában ront rá a nyugalomban élő indiánokra – köztük a másik gitárosra és Gwen Stefanira – és sikeresen el is rabolják a szépséges énekesnőt és a csapat másik tagját. A videó végén a banda lánytagja megmenekül. Ezen kívül csak indiánszerkók, sátrak és tábortűz látható a kisfilmben, illetve egy csatajelent, melyet valóban kár megcsinálni.

  Ez viszont éppen elég volt a különböző szervezeteknek, hogy olyan támadást indítsanak az együttes ellen, hogy az radikális lépéseket tegyen a béke érdekében. A No Doubt néhány órával a nagy premier után ezzel a levéllel tájékoztatta arról rajongóit, hogy a videót egyelőre eldugják a tekintetek elől:

  “Mint egy olyan banda, aminek tagjai is különböző nációkból származnak, alapvető értékünk a diverzitás és a más kultúrák iránti nyitottság és tisztelet. Az új videónkkal nem akartuk támadni, megsérteni vagy trivializálni az észak-amerikai őslakosokat, kultúrájukat és történelmüket. Miután leültünk beszélgetni néhány őslakos-barátunkkal és a Kaliforniai Egyetem őslakosokat kutató professzoraival, rájöttünk, hogy megsértettünk néhány ember. Hatalmas fájdalom ez számunkra és azonnal el is távolítottuk videónkat. Az a zene, ami inspirált minket a banda megalapításakor, és a közösség, melyet a barátaink, a családjaink és a rajongóink építenek fel, mind a tiszteleten és az egyetértésen alapszanak. Őszintén kérünk hát bocsánatot mind az észak-amerikai őslakosoktól, mind pedig azoktól, akiket megsértettünk. Sértőnek lenni valakivel szemben – ezek nem mi vagyunk!”

  Minden tiszteletünk!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon