MENÜ
 • „Dinamikus, laza, seggrázós house zenét fogunk játszani” – Danny L-interjú

  In House néven új bulisorozat indul október 8-án, szombaton az Akvárium Klub VOLT Music Barjában, mely rendezvény – amint azt a neve is jelzi – elsősorban a house-ra fókuszál. A két rezidens DJ, Lauer és Danny L lesz, akik közel két évtizede táncoltatják az elektronikus tánczenék kedvelőit. Lauert például a Music FM-ből, Danny L-t pedig Muzzaik néven kiadott zenéiről is ismerheti a nagyközönség. Az In House indulásáról Danny L-lel beszélgettünk.

  10423666_1198743536825677_262896695292409618_n

  Több mint 15 éve dj-ztek, tehát nem meglepő, hogy egy új bulisorozatot szerveztek, de hogy jött az ötlet?

  Krisztiánnal már régóta együtt dolgozunk, sok mindenben egyetértünk, köztük abban is, hogy a house zene, legyen az club, deep, tech, bigroom vagy funky house, egy kalap alatt kezelhető egy-egy house bulin. Mi elsősorban a jó, minőségi house zenét kedveljük bekategorizálás nélkül, és általában ezt is játsszuk. Krisztiánnal régebb óta tervezzük, hogy szervezünk egy saját estet, amin a kedvenc house zenéinket, stílusunkat képviselhetjük teljes mellszélességben, hogy mindenki jól érezhesse magát.

  Miért a VOLT Music Bart választottátok az In House helyszínének?

  Az Akvárium Klub ad a minőségre. Szerettünk volna egy olyan helyszínt a városban, ahol értékelik, elfogadják, támogatják a zenét minden szinten, ezért is esett a VOLT Music Barra a választásunk.

  Te főként house vonalon mozogtál mindig is, Lauer pedig a funkyból jött; hol van a közös nevezőtök?

  A house zene szeretete lehet a közös nevező. Több mint 15 éve ismerjük egymást és vagyunk barátok. Sok dolgot éltünk meg együtt, a zenék lemezboltokban történő beszerzésétől kezdve az ibizai bulikon át a különböző rádióknál (Roxy, Radio1) való munkáig. Szóval, van közös múltunk.

  A ’90-es években nagyon felfutott a house, ma viszont nagyobb partik helyett inkább sok kisebb rendezvény van. Mi ennek az oka, és milyen állapotban van ma a house?

  2010 után nagyon megváltozott a klubzene, az elektronikus zene, és ennek következtében a house kicsit háttérbe szorult. Mindenki a nagy bulikra koncentrált. A nagy klubok azért szűntek meg, mert nem tudták a közönségüket kiszolgálni. Az idősebb közönséget felváltotta egy fiatalabb generáció, akiknek nem volt elég érdekes a klasszikus house zene, az idősebbeknek meg nem tetszett az új hangzásvilág. A nagy, fesztiváljellegű bulikban sokkal keményebb zenéket kezdtek el játszani a dj-k, és sokkal gyorsabban. Azelőtt átlag 126-128 bpm-en játszottuk a house-t. Míg ma a klubokban általában 122-124 bpm-en játsszák a dj-k a house zenét, addig a fesztiválokon 130 felett.

  Mi fog meg leginkább a house-ban, mi az, amitől nem lehet szabadulni tőle?

  Szerintem a lüktetésben van a titok. Aki volt már egy Todd Terry vagy egy MAW bulin, az tudja, hogy miről van szó. A house zene örök, és még mindig él, ennyi idő után is. Nagyon sok stílus alakult ki belőle, és nyúlt ide vissza.

  Ha csak egyet kéne megnevezni, melyik volt a legemlékezetesebb partid dj-ként vagy közönségként?

  1998-ban egy elég masszív csapattal voltunk Londonban. Palotai, Cadik, Tommyboy, NanD, Pedro, Gulu, Plexus Solaris(Solid) és én egyik este elmentünk a Bar Rumbába, ahol aznap drum and bass buli volt. A line-up ugyan elég erős volt – Blim, Krust, DJ Die és talán még Grooverider is –, de így is váratlan volt, ami történt. Amikor megérkeztünk még csak gyűltek az emberek az előtérben, ahol halkan szólt valami zene. Aztán egyre többen és többen lettünk, majd leakasztottak egy függönyt, mögötte a teremben bekapcsoltak három vetítőgépet, és a dj teljes erőbedobással, teljes hangerőn kezdett játszani drum and basst, úgy, hogy mindenki berohant a tánctérre, és egyből táncolni kezdett. Ilyet azóta se láttam sehol.

  Milyen gyakorisággal lesznek In House bulik?

  Egyelőre havonta két alkalommal tervezzük. Ha úgy alakul, a későbbiekben szeretném, ha tudnánk olyan vendégfellépőket elhozni erre a sorozatra, akik hiteles arcai ennek a kultúrának.

  Milyen zenéket fogtok elsősorban játszani?

  Az est alakulásától függ majd a zene keménysége vagy lágysága. Nem szeret egyikünk sem egy vonalat játszani két órán keresztül. Meglepő, dinamikus, cool, laza, seggrázós house zenét fogunk játszani, az biztos.

  Facebook-esemény

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon