MENÜ
 • Díjat kap az Anima Sound System

  Nem is akármilyet: idén az elektronikus zenét játszó csapat kapja a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat.

  A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenkettedszer.

  „Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában – az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért – osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelyet az Anima Sound System vehet át” – közölték a szervezők.

  Eddig az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos, a Neoton Família és Geszti Péter kapta meg ezt az elismerést. Az Anima Sound System 20 év indult útjára Szombathelyről, első kazettája 1994-ben jelent meg, aztán nyolc stúdióalbum, filmzene következett, meg számos remix, a magyar himnusz feldolgozása, tucatnyi nagyszínpados fellépés a Sziget fesztiválon, amerikai lemez, angliai klubkoncertek, közös munka az Asian Dub Foundationnal, De-Phazzal vagy a Transglobal Undergrounddal.

  „Örülünk a díjnak, leginkább azért, mert talán az egyre inkább műanyaggá váló hazai popipar világában is világossá válhat, hogy öntevékeny örömzenélésből is szólhat valaki százezrekhez, nem kell hozzá más, csak a zene szeretete, a folyamatos munka és egy összeszokott csapat, amelynek tagjai kíváncsiak egymás ötleteire” – mondta Prieger Zsolt, a csapat frontembere.

  A 12. VIVA Comet gálát június 14-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában, a külföldi sztárvendég Pixie Lott brit énekesnő, dalszerző, táncos.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon