MENÜ
 • Démoni történetek

  Csak erős idegzetűeknek ajánlott cikkünkben néhány érdekes sztori az Ördögről, a Pokolról és a megszállottságról. Délutáni horror.

  Bár sokatok számára a kezdődő tanév jelenti a poklot, kísértetek, ufók és eltűnt civilizációk után úgy döntöttünk, hogy most bemutatjuk nektek a pokol irányítóit – illetve irányítóját – az ördögöt és a démonokat. Hollywood igazi kultuszt teremtett az ördögűzés köré, máig kétévente jelenik meg egy-egy horror, mely azzal foglalkozik, hogy egy lelkileg gyenge emberbe hogyan költözik bele a Sátán és hogyan űzik azt ki belőle. Vannak viszont esetek, melyek megihlették ezeket a kísértettörténeteket és melyekről olyan felvételek készültek, mely sok embert meggyőzött arról, hogy a gonosz valóban rabul tud ejteni egy embert.

  Néhány történetünk megmosolyogtató, néhány pedig ijesztő – sőt, elgondolkodtató. Mivel egyes történetekhez hanganyagok is tartoznak, kérünk titeket, hogy valóban csak erős idegzetű olvasóink tekintsék meg a mellékelt videókat.

  Anneliese Michel ördögűzése

  Michel Amneliese története roppant szomorú, viszont minden kétséget kizárólag rendkívül inspiráló is, hiszen ez ihlette a The Exorcism of Emily Rose és a Requiem című filmeket is. Éveken át tartó furcsa dolgai után a sajtó akkor figyelt fel Amneliese esetére, mikor a lányról elterjedt a pletyka, hogy letépi magáról ruháit és saját vizeletét issza. Michel halálhoz közel már borzalmas fizikai állapotban volt, főként amiatt, mivel semmilyen folyadékot és ételt nem fogyasztott – elmondása szerint azért, mert az őt megszálló démonok nem engedik neki. Az egyház is felfigyelt esetére, így Arnold Renz atya és Ernst Al pásztor engedélyt kaptak arra, hogy ördögűzést hajtsanak végre a lányon. A hat hónapon keresztül tartó folyamat alatt kiderült, hogy Michelben hat démon lakozott. Hogy tudják bizonyítani a természetfelettit, a két férfi negyven kazettányi anyagot vett fel a foglalkozásokról. Michel 23 évesen halt meg alultápláltságban és kiszáradásban. Élete utolsó idején már nem tudott járni és elülső fogait is kitörte, miután a ház sarkait és a bútorokat harapdálta. Később ügyével kapcsolatban tagadták, hogy megszállottságról lenne szó, de ez nem állította le sem a filmkészítőket sem a kételkedőket, akik a félelmetes hangszalagokat kész bizonyítékként kezelik.

  Az ördögi szék

  Az interneten régóta kering az a videó, melyben egy olaszországi ördögűzést figyelhetünk meg és melyről sajnos túl sok információ nem derült ki az idők folyamán, így nem tudni, hogy pontosan kinek a szenvedéseit és gyógyítását – vagy vallatását – láthatjuk a filmen. A dokumentumfilm-részletben egy papot ismerhetünk meg, aki miután bemutatta, hogy milyen leszíjazható széken végzi az ördögűzést, végre is hajt egyet benne. A sikoltozó, eltorzult hangú lány az Ördögként beszél magáról, elárulva, hogy létezik, sőt bizonyítékokat is felhoz – a háborúkat és a gonoszságot. A videóban az állítólag megszállott hölgy többször is kiabálja azt, hogy Antikrisztus, sőt, egyszer a papnak azt, mondja, hogy a lány már az övé. Az ördögűzést végrehajtó pap szerint az ördög azért beszél, mert eközben pihen és gyűjt erőt magának. Könnyen lehet, hogy a felvétel hamis, de a démonokban hívők szerint igenis valóságos eseményeket dokumentál.

  Hangok a pokolból

  Régebben hatalmas szenzációt okozott egy finn lap, az Ammenusastia cikke, melyben arról számoltak be, hogy néhány kutató Szerbiában olyan mélységig ásott le, hogy elérték a pokol határát. Itt viszont még nem ér véget a történet – a kutatók teljesítményüket egy hangfelvétellel bizonyították, melyet állítólag az általuk ásott gödör legalján vettek fel és melyen sikolyok ezrei hallhatók.

  “Kommunistaként nem hiszek a Mennyországban vagy a Bibliában, de tudósként hiszek a Pokolban! – nyilatkozta akkor Dr. Attacove – “Szükségtelen mondani, hogy mennyire sokkolt minket a felfedezés. De tudjuk, mit láttuk és mit hallottuk. Teljes egészsében biztosak vagyunk, hogy megtaláltuk a Pokol kapuját! Miközben dolgozunk, a fúró egyszercsak vadul elkezdett forogni, ami azt jelenti, hogy egy légüres téren hatol át, a hőmérők pedig hihetetlen emelkedést mutattak, több mint 2000 fokot! Leeresztettünk egy mikrofont, ami arra lett kifejlesztve, hogy felvegye a föld alatti hangokat, melyek a különböző lemezek mozgásai okoznak. De nem ezt a mozgást hallottuk, hanem emberi, kínkeserves sikolyokat. Először azt hittük, hogy a saját berendezésünkből jön a zaj. De rá kellett jönnünk, hogy a zaj a föld alól jön. Nem egy ember, hanem milliók sikolyát hallottuk.”

  Bár a sztori természetesen teljes kitaláció, a különös hanganyagot többször is felhasználták. Később érdekesképpen ugyanilyen történet bukkant fel a Weekly World News hasábjain, igaz ebben a lyuk Alaszkában helyezkedett el és az itt dolgozó munkások nem csupán sikolyokat hallottak, de maga az Ördög emelkedett ki a földből, elrabolva őket…

  Az Amityville Horror

  Az 1970-es években a média George és Kathleen Lutzról harsogott, akik a borzalmak borzalmát élték át kísértetjárta házukban, amiről aztán könyvet is írtak. Később esetükből nagysikerű film készült The Amityville Horror címmel, melyet 2005-ben újra leforgattak Ryan Reynolds főszereplésével. A házaspár alig néhány hetet töltött a házban, ahonnan zöld folyadék folyt a falakból, a férfinek látomásai támadtak, az ablakokat legyek borították be, a hőmérséklet gyakran változott drasztikusan továbbá gyakran hallottak különleges hangokat – a történethez hozzá kell tenni, hogy a Lutz család előtti lakó, Ronald DeFeo Jr. itt ölte meg hidegvérrel családját. Miután a família elhagyta lakhelyét, kutatók vették kezelésbe a házat, ahol lencsevégre kaptak egy kisfiút, aki meglepően hasonlított az itt meggyilkolt gyermekre is. Bár az esetről készült filmek egy őrült, indiánokat kínzó orvosról beszélnek, a valóságban a régi lakók azt hiszik, hogy démon szállta meg egykori otthonukat. A házban mellesleg ma is laknak, de a jelenlegi lakók nem tapasztaltak még semmi említésre méltó különlegességet.

  Ördögűzés Saint Louis-ban

  St. Louis-ban, Missouri államban található az ördögűző ház, mely az Ördögűző című film íróját is megihlette. a pletykák szerint 1949-ben egy fiút Washington DC-ben szállt meg az ördög. A szülők azért szállították ide a gyereket, mivel annak bordáin kirajzolódott a “St. Louis” felirat. Ezután a család azonnal ideköltözött és házukban el is kezdődött a gyermek ördögűzése. A folyamatot végző Walter Halloran atya később minden feljegyzését átadta Thomas B. Allenek, aki 1993-ban nagysikerű könyvet írt róla, melyben részletek leírások találhatók a házban történtekről: “Valami ekkor elkezdett hullámzani Robbie lábán. Mikor Bowden arra szólította fel a démont, hogy mutassa meg magát, vörös ostorcsapás-nyomok jelentek meg a lábon, melyek a jelenlévők szerint az Ördög formáját vették fel.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon