MENÜ
 • David Guetta – hidat képeztem a stílusok között

  A Balaton Sound legnagyobb húzóneve sikerét annak köszönheti, hogy stabilan egyensúlyozott az elektronika és a pop helyes arányai között. Egy underground műfajból mainstreamet alkotott.

  Számos díj – köztük a Grammy – elnyerése, és óriási közönségsiker után David Guetta, az egyik legismertebb Dj-producer azt mondja, sosem gondolta volna, hogy a hip-hop-ot és az elektronikát sikeresen elegyítheti.

  Amikor ez az ötlet megfordult a fejében, a felkért R&B énekesek a közös munka során gyakran hitetlenkedtek, azt mondták: „Őrület, hogy veled dolgozunk, ez teljesen ellentmond a stílusunknak és a kultúránknak”. De végül nekik is bejött az eredmény, ma már egyre többen keresik meg Guettát azzal, hogy segítsen nekik összehozni valami igazán ’feel-good’ anyagot.

  „A klubzene kulcsa az ismétlődés, ettől működik: ettől lesz hipnotikus hatása, amolyan transzállapotba juttatja a táncoló embereket.“ – magyarázza a zenész – „Amikor viszont otthon hallgatsz egy dalt, akkor az a fontos, hogy változatos legyen, sok legyen benne a váltás – mert ettől képes színes érzelmeket közvetíteni. Számomra mindkettő fontos volt, ezért kellett a kettőt egyensúlyba hoznom. Olyan vagyok, mint egy kötéltáncos: az a célom, hogy a legmenőbb DJ-k és a rádiók is játsszák a számaimat. Ezt baromi nehéz összehozni.“

  Mai sikereinek fényében Guetta úgy érzi, sikerült egy hidat megalkotnia az underground elektronikus stílus és a nagyobb tömegek körében népszerű pop stílus között. Ennek a kulcsa pedig az volt, hogy a lemezlovas különös figyelmet fordított a közönség reakcióira, elmondása szerint előfordult, hogy még jegyzetelt is a fellépések közben, hogy pontosan emlékezzen rá, mely részeket fogadta pozitívan a táncoló tömeg.

  „Ez a stílus éjszakai melegbárokban született, aztán az undergroundban ragadt, a „föld alatt“. Az emberek azt gondolták – ‚Oké, ez a zene melegeknek van kitalálva, vagy belőtt drogosoknak‘. Ma sokan mondják – ‚Te hoztad el ezt Amerikába‘. Én nem hoztam el semmi újat Amerikába. Csak megmutattam az embereknek, hogy mekkorát szól. Csak elfogadtattam velük“ – nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon