MENÜ
 • Dalkritika – Itt a One Direction új kislemeze

  Ma a Radio One angol rádiócsatorna mutatta be a One Direction új dalát, a Little Thingset, melyet már a csapat hivatalos YouTube-csatornáján is meg lehet nézni - illetve hallgatni.

  A One Direction új albuma, a Take Me Home második kislemeze egy sima akusztikus gitárral és a srácok hangjával operáló ballada, a Little Things lesz, melyben bár se dinamika nincsen, se nagy slágergyanússág, ettől függetlenül a lányrajongók biztosan imádni fogják.

  Hiszen melyik tinilány lenne elégedett a testével? A dal ugyanis pont azokról a pici hibákról, kicsi dolgokról szól, melyet a fiatal hölgyek ki nem bírhatnak magukon, az éppen beléjük zúgott srácok viszont ezekkel az apró butaságokkal imádják őket a végtelenségig. A Little Things dalszövege bár a sziruposnál is sziruposabb, a benne bújkáló fantázia mindenképpen kiemelkedő, arról nem is beszélve, hogy a pop zenének kellenek az ilyenfajta egyszerűséggel készült darabok is, ahol nincsenek se pumpáló ritmusok, se autotone-al elcsúnyított hangok.

  A dalt a slágergyáros Ed Sheeran írta, akinek elmondása szerint ez az egyik kedvenc dalszövege, melyet még 17 évesen írt egy fájdalmas szakítás után. Élete kedvenc dalszövegsora is ebben a balladában bújkál, mégpedig:

  “Tudom, hogy sose szeretted a hangodat felvételről hallani, sose akartad tudni a súlyodat és hogy még mindig bele kell préselni magad a farmerodba, de ettől még tökéletes vagy számomra.”

  Roppant különleges gondolat, nem?

  Érdekes módon bár pont ez a dal talán egyik legkevésbé kreatívabb sora, nagy csodát a többitől se várjuk. Bár a Little Things tökéletesen elégíti ki a 1D eddigi rajongótáborát, nagyobb elismertséget szakmai körökben nem fog hozni a srácoknak és maradnak a tizenévesek istenített énekesei. Igaz, míg egyelőre ők is ilyen korúak, nem is kell elvárni, hogy nagyobb üzenetű szövegeket énekeljenek fel gitárpengetésre, mint egy 17 éves összetört szívű fiú.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon