MENÜ
 • Dalkritika – Cher: Woman’s World

  Bizony, Cher új dallal jelentkezett és van rá esély, hogy újra megmozgatja maga körül a zenei világot. A 67 éves énekesnő úgy néz ki, tényleg sose öregszik meg. Ezzel pedig nincs is semmi baj.

  Tizenhárom év szünet és számtalan “utolsó turné” után Cher tegnap a The Voice döntőjében újra színpadra lépett, hogy előadja ősszel megjelenő, Closer to the Truth című lemezének új dalát, a Woman’s Worldöt, mely már címéből kihallhatóan is erősen feminim üzenetekkel dolgozik.

  Chert máig szerényen a popzene istennőjének nevezik, ami nem is csoda, tekintve, hogy az elmúlt hat évtized mindegyikében volt legalább egy listavezető dala. Így talán jogosan teheti azt meg, hogy fittyet hányva a jelenlegi zenei trendekre, Cher inkább maradt ott muzikálisan, ahol 13 éve letette a lantot. A Woman’s World ugyanazokkal a diszkós ütemekkel és hangulattal játszik, mint a legutóbbi albumok dalai, leginkább újra az óriási meleg rajongói tábort megörvendeztetve, feladva a dj-knek a házifeladatot, hogy ezt a dalt bizony be kell szerezni.

  A kellemes, Oakenfold által készített track dalszövege is erősnek mondható – bár Cher nem mozdult el a Strong Enough fáj-de-túlélem-te-szemét dalszövegvilágától, ezt most feldobta egy kis elemi dühvel és nőuralommal, mely manapság amúgy is olyannyira dívik.

  Nem tudni hogy a mai generáció mennyire fogja még támogatni Chert abban, hogy ebben az évtizedben is listavezető legyen, de nem is ez a fontos – habár drukkolunk. A lényeg valahol inkább abban áll, hogy visszatért a majdnem 70 éves díva, aki bár lemezt nem adott ki az elmúlt több mint egy évtizedben, mégis, a legfrissebb generáció is alapvetőnek érzi szerepét a zenei világban.

  Lányoknak pedig természetesen alapvetően kötelező.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon